Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šupler, Golonka a Krištof sa vyjadrili k zrušenému svetovému šampionátu

BRATISLAVA - Za racionálne a očakávané označil bývalý tréner slovenskej reprezentácie Július Šupler sobotňajšie rozhodnutie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) o zrušení svetového šampionátu pre koronavírus. Turnaj sa mal konať od 8. do 24. mája konať v Zürichu a Lausanne.
Zdroj: 23621
Zdieľajte:

"Situácia je veľmi zložitá a zdravie je prvoradé. Takže sa nemožno čudovať, že švajčiarska vláda urobila takéto opatrenie. Deje sa to všade na svete. Je to niečo, čo sa nedá ovplyvniť emóciami, tu musí nastúpiť racionalita. Nemám k tomu výhrady, musel by sa tento zlý vývoj radikálne zmeniť. Tu ide o zdravie hráčov, divákov a realizačných tímov," povedal pre TASR 69-ročný Šupler, pod ktorého vedením sa Slovensko prebojovalo do najvyššej kategórie MS v najkratšom možnom čase, keď v roku 1994 vyhralo C-kategóriu a o rok neskôr B-kategóriu MS. Reprezentáciu viedol aj na ZOH 1994 v Lillehammeri, Slováci na nich obsadili 6. miesto.

Prečítajte si aj

IIHF definitívne rozhodlo o MS 2020 vo Švajčiarsku!

V podobnom duchu sa pre TASR vyjadril aj ďalší bývalý reprezentačný tréner Jozef Golonka. "Je to celosvetová záležitosť, toto bola reťazová reakcia, takže to bolo automatické. Bolo to otázkou času, išlo len o to, ako sa vyjadria najväčší sponzori, preto sa to možno naťahovalo. Šport je dnes profesionálny, je teraz otázka, z čoho budú hráči žiť, ale to sa týka celého športu. Je to celé veľmi smutné, s takýmto niečím sme doteraz nemali dočinenia," vyjadril sa 82-ročný strieborný olympijský medailista z Grenoble 1968.

Prečítajte si aj

Pokus dostať sa do NHL nevyšiel, pôjde na Úrad práce?

Zrušenie šampionátu očakával aj účastník uplynulých dvoch MS Michal Krištof. Ten sa vrátil na Slovensko len pred pár dňami zo svojho tímu Kärpät Oulu, keďže vo Fínsku, podobne ako vo väčšine krajín, zrušili ligu. Po návrate do vlasti nastúpil na povinnú 14-dňovú karanténu a tak na vlastnej koži pocítil dopad pandémie. "Dalo sa to čakať. Na jednej strane nevieme čo bude, ale zrušili sa už všetky ligy okrem KHL. Pre zdravie hráčov a fanúšikov je to dobré rozhodnutie. Neskorší termín MS by bol pre hráčov náročný. Budeme mať dlhšiu prestávku, uvidíme, či sa uskutoční olympijská kvalifikácia, ale na ňu by sme sa tak či tak pripravovali individuálne, takže to nebude rozdiel. Uvidíme, ako sa situácia s koronavírusom vyvinie," uviedol pre TASR.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články