Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ideálna zostava sezóny 2019/20 zložená zo Slovákov pôsobiacich v Európe

BRATISLAVA - Zložili sme ideálnu zostavu zo slovenských hráčov, ktorí v sezóne 2019/20 pôsobili v popredných európskych ligách. Vyberali sme z ruskej KHL, fínskej Liigy, švédskej SHL, českej Extraligy, švajčiarskej NLA a nemeckej DEL-ky.
Zdroj: 28457
Zdieľajte:

Patrik Rybár (Kärpät Oulu)

26-ročný gólman sa do Európy vrátil po roku v AHL a v Kärpäte, ktorý vyhral nedokončenú základnú časť Liigy vytvoril fantastickú brankársku dvojičku s mladým Justusom Annunenom. Rybár inkasoval priemerne iba 1,82 gólu na zápas a jeho úspešnosť zákrokov bola 92,4 percenta. Obe čísla sú štvrté najlepšie vo fínskej súťaži. Logicky sa znova dostal do národného tímu Slovenska.

Martin Gernát (HC Oceláři Třinec)

Hráč Třinca je najlepším obrancom českej Extraligy, dominuje vo viacerých ukazovateľoch, v ďalších patrí medzi najlepších. 26-ročný bek nastúpil na 50 stretnutí, získal v nich 34 bodov (6+28). Viac ich nazbierali len Brady Austin (Kladno) a Ladislav Šmíd (Liberec). Priemerne odohral 20 minút a 18 sekúnd za zápas, stal sa najvyťaženejším obrancom obhajcu českého titulu. "Oceliari" dosiahli s Gernátom na ľade priemerne 3,5 gólu za 60 minút.

Prečítajte si aj

VIDEO Najlepším obrancom českej Extraligy je slovenský reprezentant

Michal Čajkovský (Dinamo Moskva)

Robustný 27-ročný Bratislavčan to v minulej sezóne skúšal v zámorí, do NHL sa nedostal. Následne sa preto vrátil do Európy a aj keď mal hrávať za Jekaterinburg, tak ostal v Diname Moskva a spravil dobre. V základnej časti zaknihoval 31 bodov (9+22), viac ich získalo len osem obrancov. Okrem toho v štatistike +/- dosiahol na 20 kladných bodov.

Libor Hudáček (Bíli Tygři Liberec)

Rodák z Levoče má za sebou životnú sezónu 2019/20. Ako hráč Liberca získal fantastických 60 bodov v päťdesiatich stretnutiach základnej časti českej Extraligy. Strelil 31 gólov a pridal 29 asistencií. Vytvoril klubový rekord v počte nastrieľaných presných zásahov v jednej sezóne. Odmenou mu môže byť prestup, hovorí sa o záujme z KHL.

Marek Hrívik (Leksand IF)

Jediný slovenský zástupca vo švédskej SHL mal skvelý hlavne úvod sezóny, neskôr jeho bodové zápisy trochu upadli. Sezónu však ukončil ako najproduktívnejší hráč Leksandu, získal rovných 30 bodov (12+18). Prvýkrát od MS 2014 sa pozrel do národného tímu Slovenska. Budúcu sezónu by mohol stráviť napríklad v KHL alebo ambicióznejšom švédskom klube, keďže Leksand sa nachádzal na spodku tabuľky.

Martin Bakoš (Admiral Vladivostok)

Aj keď ho v minulej sezóne zranenie vyradilo z boja o miesto v zostave Bostonu Bruins, tak zo svojho umenia nič nestratil. Admiral mu sadol výborne, čo preniesol aj na ľad. Nazbieral 42 bodov za 19 gólov a 23 asistencií, stal sa najproduktívnejším hráčom svojho tímu. Strelil najviac gólov a získal najviac asistencií. Vladivostok ale do play-off nepostúpil.

Prečítajte si aj

TOP 5 najlepších juniorov v Tipsport lige počas sezóny 2019/20
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články