Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 najlepších juniorov v Tipsport lige počas sezóny 2019/20

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na hráčov v juniorskom veku (narodených v roku 2000 alebo neskôr), ktorí počas sezóny 2019/20 patrili medzi stálych členov zostáv tímov v Tipsport lige. Vyberali sme hokejistov, ktorí na Slovensku odohrali celú sezónu, preto v článku nie sú Martin Chromiak či Róbert Džugan.
Zdroj: 34355
Zdieľajte:

Jakub Kolenič (HKM Zvolen)

Napriek nižšiemu vzrastu a mladému veku sa stal pevnou súčasťou zvolenskej zostavy. Stále iba 18-ročný krídelník sa na Slovensko vrátil po roku vo švédskom tíme Falu IF. V Tipsport lige odohral 43 zápasov, získal desať bodov za dva góly a osem asistencií. Pridal aj desať plusových bodov v štatistike +/-. Na ľade strávil 236 minút a 12 sekúnd. Mal patriť k oporám Slovenska na aprílových MS B-kategórie U18 v Spišskej Novej Vsi.

Jakub Minárik (HK Nitra)

Ofenzívny hráč Nitry sa stal najproduktívnejším hokejistom Tipsport ligy v sezóne 2019/20 medzi hráčmi narodenými v tomto tisícročí. Získal jedenásť bodov za šesť gólov a päť asistencií. Odohral 46 stretnutí. Na ľade strávil celkovo 459 minút a 47 sekúnd. Z juniorov na tom bol lepšie iba Andrej Golian. vystrelil 53-krát, čo je najviac z jeho rovesníkov. Minárik nastúpil niekoľkokrát aj za juniorku Nitry, zahral si tiež na MSJ, kde nebodoval.

Prečítajte si aj

Skalický si po perfektnej sezóne môže vyberať z ponúk, najlákavejšia prišla z Fínska

Dominik Jendek (HC Slovan Bratislava)

Slovan po návrate z KHL okrem skúsených hráčov zapracoval do zostavy aj mladíkov. Stále len 18-ročný krídelník pri svojej premiérovej sezóne medzi mužmi odohral skvelých 37 duelov, nazbieral sedem bodov (4+3), celkovo nastúpil na 321 a 35 sekúnd. Tiež sa dostal do finálnej nominácie na MSJ, ale nebodoval.

Marko Stacha (HK Dukla Trenčín)

V defenzíve Dukly Trenčín si vydobyl svoje miesto. Na súpiske "vojakov" bol až v 48 dueloch, pričom na ľad sa dostal na 439 minút a 14 sekúnd, čo je tiež slušné číslo. Získal šesť bodov (2+4), nazbieral 43 trestných minút. Stále má iba 17 rokov, za sebou už aj posledné MSJ, v troch zápasoch bodoval raz (0+1). Stachova zmluva v Trenčíne znie do konca sezóny 2021/22.

Andrej Golian (HC 07 WPC Koliba Detva)

"Najdlhšie" pôsobiaci junior v Tipsport lige. Golian už v sezóne 2018/19 pravidelne nastupoval v Detve, s ktorou sa dostal do štvrťfinále play-off. V ročníku 2019/20 svoje miesto potvrdil tým, že odohral 51 zápasov. Strelil jeden gól a na päť ďalších asistoval. Na ľade strávil až 770 minút a 10 sekúnd, čo je jasne najvyššie číslo medzi juniormi. Viac času odohralo dokopy 84 hráčov Tipsport ligy. Za Golianom sú v tomto ohľade aj Haščák, Bartánus, Jurík, Michal Chovan, Trotter, Betker, Alderson a ďalšie prakticky pravidelne nastupujúce známe mená. Rodák z Banskej Bystrice ale nedostal pozvánku na posledné MSJ, hral na nich v roku 2019.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články