Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Legenda žilinského aj slovenského hokeja v slzách definitívne ukončila bohatú kariéru

ŽILINA - Slovenský útočník Peter Húževka definitívne ukončil bohatú hráčsku kariéru.
Zdroj: 34671
Zdieľajte:

43-ročný hokejista zasvätil takmer celú kariéru slovenskej najvyššej súťaži, kde nastupoval za Dubnicu, Žilinu, Trenčín a Košice, s ktorými sa tešil z dvoch majstrovských. Celkovo v tejto lige odohral 678 stretnutí. Strelil 140 gólov a pridal 186 asistencií.

Prečítajte si aj

VIDEO Známy novinár informuje, ktorý hráč Ottawy má koronavírus

Za materský Púchov, Topoľčany aj Žilinu nastupoval tiež v druhej najvyššej súťaži, dvakrát ju vyhral. V sezóne 2019/20 bol kapitánom "vlkov". Legionársky chlebíček okúsil v kazašskom Irtyše Pavlodar. Päť sezóna hrával za české Vítkovice, trikrát sa s nimi zúčastnil aj Spengler Cupu a krátko pôsobil v Olomouci. Slovensko reprezentoval na seniorských MS 2008.

Jeho posledný zápas prišiel vo štvrťfinále SHL proti Martinu, kedy Žilina. Po zápase prebehla rozlúčka v šatni. Húževka si aj poplakal: "Nehanbím sa za slzy. K hokeju patria emócie, plakal som aj v Česku, keď sme prehrali vo finále extraligy. Teraz to bola nesmierne vďačnosť za ľudí, ktorí ma prekvapili a vyjadrili uznanie. Vnútorne si to nesmierne cením," povedal pre zilinskyvecernik.sk.

Prečítajte si aj

Skalický si po perfektnej sezóne môže vyberať z ponúk, najlákavejšia prišla z Fínska
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články