Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vo Švédsku sa kluby zhodli na novom pravidle: Žiadne prestupy nebudú

ŠTOKHOLM - Športový manažér švédskej súťaže SHL - Johan Hemlin, informoval, že všetky kluby sa zhodli na "prestupovom moratóriu".
Zdroj: 33975
Zdieľajte:

V praxi to znamená, že žiadny klub najvyššej švédskej súťaže nemôže podpisovať nových hráčov, ani predlžovať zmluvy so súčasnými hokejistami, ktorí za tím hrali v sezóne 2019/20. Ak samozrejme má hráč viacročnú zmluvu, tak tá platí. Kluby však môžu oznamovať, s ktorými hráčmi, ktorých kontrakty po tomto ročníku vypršali, nepočítajú.

Prečítajte si aj

VIDEO Česká legenda a dlhoročný hráč NHL vážne rozmýšľa nad koncom kariéry

Dôvodom tohto rozhodnutia sú možno finančné problémy klubov kvôli pandémii koronavírusu, čo zapríčinilo skoršie ukončenie a nedohranie sezóny: "Toto rozhodnutie sme spravili po dohode so všetkými mužstvami. Chceme upokojiť trh. Nachádzame sa vo veľmi špeciálnej situácii," povedal Hemlin.

Jedinou výnimkou sú zmluvy pre hráčov, ktorí zatiaľ v SHL nehrali alebo nemali profesionálnu zmluvu. Musia však mať od 18 do 21 rokov. V sezóne 2019/20 nastupoval v najvyššej švédskej súťaži zo Slovákov iba útočník Marek Hrívik. V drese Leksandu získal 30 bodov (12+18). Bol najproduktívnejším mužom mužstva, ktoré malo bojovať o záchranu v play-out.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: swisshockeynews.ch

Diskusia

Podobné články