Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ideálna zostava Slovákov v Tipsport lige počas sezóny 2019/20

BRATISLAVA - Vybrali sme ideálnu zostavu zloženú zo Slovákov, ktorí v sezóne 2019/20 hviezdili v Tipsport lige. Adeptov bolo viacero, miest len šesť.
Zdroj: 34372
Zdieľajte:

Andrej Košarišťan (HC Košice)

Veľká dilema medzi brankárom Košíc a Matejom Tomekom z Trenčína. Nakoniec v prospech Košarišťana rozhodli štatistiky, pretože chytil 93,37 percenta striel a priemerne inkasoval iba 1,81 gólu na zápas. V celej lige bol v oboch pohľadoch lepší len Barry Brust. "Košo" strávil na ľade 2557 minút a 15 sekúnd, predviedol 1084 zákrokov proti 1161 strelám a päťkrát udržal čisté konto. V tom bol lepší iba Tomáš Vošvrda.

Andrej Meszároš (HC Slovan Bratislava)

Najproduktívnejší slovenský obranca v Tipsport lige, získal 31 bodov za štyri góly a 27 asistencií. Jeho bohaté skúsenosti z mnohých sezón v NHL ho zaradili medzi najdominantnejších bekov celej súťaže. Iba Sersen a Petran zo slovenských obrancov vyslali viac striel. Meszároš pridal aj 20 plusových bodov.

Prečítajte si aj

Známa tvár Tipsport ligy sa kvôli koronavírusu nemôže vrátiť domov, možnosti má obmedzené

Lukáš Kozák (HK Poprad)

Táto sezóna mu v drese Popradu naozaj vyšla. Nazbieral slušných 30 bodov (4+26), vyslal 111 striel a pridal osem plusových bodov v štatistike +/-. S "kamzíkmi" mal reálnu šancu bojovať o titul. Dostal sa aj do All-Stars zápasu ako jeden z mála obrancov. V tejto sezóne ale podávali zo slovenských bekov skvelé výkony aj Michal Sersen, Ivan Ďatelinka, Eduard Šedivý, Martin Štajnoch, Patrik Bačík, Martin Chovan či Daniel Brejčák.

Marcel Haščák (HC Košice)

Najlepší strelec Tipsport ligy, postaral sa o 33 gólov. V Košiciach mu to s Michalom Chovanom a Dávidom Skokanom išlo výborne. O tom svedčí aj to, že všetci traja sa dostali medzi štyroch najproduktívnejších Slovákov už uplynulej sezóny. Haščák bol úplne najlepší, celkovo získal 33 bodov. Priemerne získal 1,22 bodu na zápas, čo je najviac zo všetkých hokejistov. Vyslal 217 striel, druhý v poradí, István Sofron, ich mal 180.

Tomáš Zigo (HC Slovan Bratislava)

Šikovný útočník vymenil Banskú Bystricu za hlavné mesto. Strelil skvelých 27 gólov, získal 46 bodov. Priemerne na zápas mal 0,96 bodu. Iba jeho spoluhráč Jindřich Abdul pritom nazbieral viac bodov vo vyrovnanom počte hráčov na ľade ako práve Zigo, ktorý ich mal 41. Český útočník celkovo 48. V štatistike plus/mínus dosiahol skvelých 27 kladných bodov.

Peter Zuzin (HC 07 WPC Koliba Detva/HKM Zvolen)

Skvelé výkony podával napríklad aj Václav Stupka, my sme sa rozhodli zaradiť Petra Zuzina. V detvianskej formácií pri Šišovskom a Sýkorovi mu to išlo parádne. Zuzin nakoniec dosiahol 43 bodov. Strelil 23 gólov a pridal 20 asistencií. Len piati hráči dosiahli vyšší počet presných zásahov. Tieto čísla sa zrátali aj so zápasmi za HKM Zvolen, kde odišiel v závere prestupového obdobia a hneď za svoj prvý mesiac v staronovom pôsobisku dostal cenu pre najlepšieho hráča tímu.

Pozrite si aj

VIDEO 19-ročný Zdeno Chára a jeho prvá bitka v zámorí: Ako to dopadlo?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články