Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marcinko by mohol v Česku zmeniť dres a posilniť trápiace sa mužstvo

PARDUBICE - Slovenský útočník Tomáš Marcinko by mohol v budúcej sezóne obliekať dres Dynama Pardubice. Informuje o tom web eliteprospects.com.
Zdroj: 31637
Zdieľajte:

31-ročný center odohral posledné tri sezóny za HC Oceláři Třiinec, v sezóne 2018/19 s týmto klubom vyhral majstrovský titul. Za Pardubice už hrával v rokoch 2014 a 2016. V nedávnom predčasne skončenom ročníku získal 32 bodov (13+19).

Prečítajte si aj

Durný očakával viac odchytaných zápasov, v sezóne mnohých prekážok zažil aj pozitíva

Marcinko počas kariéry hrával v zámorí v OHL, štyri roky za Bridgeport Sound Tigers v AHL. V Európe bol súčasťou švédskeho MoDo Hockey, čínskeho Kunlunu Red Star. Popradský rodák nastupoval i za HC Košice, s ktorými v roku 2014 vyhral titul. Slovensko reprezentoval na dvoch ZOH, troch seniorských MS, dvoch MSJ a dvoch MS U18.

Pardubice sa v posledných sezónach trápia. V ročníku 2018/19 sa zachraňovali v baráži, v tomto nepostúpili do play-off. Do mužstva ale majú údajne namierené aj ďalšie známe mená ako Ondrej Vála z Texasu Stars, Jakub Nakládal z Lokomotivu Jarosľavl, Jan Buchtele (Sparta Praha) či Lukáš Radil, ktorý v sezóne 2019/20 odohral aj 14 zápasov za San José Sharks v NHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články