Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Durný očakával viac odchytaných zápasov, v sezóne mnohých prekážok zažil aj pozitíva

NORFOLK - Slovenský brankár Roman Durný v sezóne 2019/20 dostal prvýkrát šancu medzi seniormi v zámorí. V lete odchytal aj duel za Anaheim Ducks, ktorý ho draftoval v roku 2018, ročník nakoniec strávil v ECHL, kde musel o svoje miesto bojovať. Pre náš portál poskytol zaujímavý rozhovor.
Zdroj: 34644
Zdieľajte:

Ako hodnotíš svoju prvú sezónu medzi mužmi v zámorí?

"Aj keď sezóna nebola podľa predstáv, tak si myslím, že si zároveň odnášam aj veľa pozitívneho, čo mi táto sezóna dala."

Bol pre teba veľký skok prejsť z juniorskej USHL do seniorskej ECHL?

"Myslím si, že mi netrvalo dlho, kým som si zvykol na seniorský hokej. Istý skok to však bol."

Prečítajte si aj

Libor Hudáček by sa po životnej sezóne mohol dočkať veľkého prestupu

Nastúpil si do trinástich zápasov. Čakal si, že ich bude viac?

"Dúfal som, že ich bude viac, nakoľko Anaheim ma poslal do Norfolku, aby som chytal čo najviac, ale zo začiatku sezóny som vôbec nedostával príležitosti. Po Vianociach sa situácia postupne obracala. Dokázal som trénerovi, že to miesto jednotky si zaslúžim, no v tom som sa zranil."

V tíme sa vymenilo 10 brankárov a 51 hráčov. Aké to bolo pri takomto kolobehu hráčov?

"Bolo to zložité, ale dôležité bolo, že aj keď bolo veľa zmien v tíme, tak kostra ostávala nezmenená a môžem povedať, že to uľahčovalo situáciu. Je však pravda, že potom neskôr, keď som sa vrátil po zranení, som nepoznal asi polovicu spoluhráčov, čiže to bola zaujímavá skúsenosť."

Sezónu v ECHL predčasne ukončili. Ako sa táto situácia vyvíjala?

"Ja som bol doma a akurát v deň, keď zrušili sezónu, mi doktori povedali, že od budúceho týždňa môžem zase naskočiť do zápasového kolotoča, takže ma to celkom sklamalo. Náš tím bol vtedy na výjazde. Celý deň sme čakali, ako to nakoniec dopadne. Definitívne potvrdenie sme dostali okolo tretej poobede."

Vraciaš sa teraz domov, alebo ostávaš v USA?

"Mám v pláne vrátiť sa domov čo najrýchlejšie. Predsa len, pri tej situácii, aká je momentálne, nechcem riskovať, že by som sa nedostal domov."

Prečítajte si aj

VIDEO Halák je najlepším v NHL, jeho neskutočná kariéra je prehliadaná

Aké máš ciele do novej sezóny 2020/21 a kde by si ju mal odchytať?

"Moja budúcnosť je momentálne v rukách Anaheimu, ale dúfam, že sa všetko podarí a budem sa môcť vrátiť a pokračovať s hokejom tu v zámorí."

Sleduješ ako odchovanec Liptovského Mikuláša situáciu v klube?

"Situáciu sledujem, ale nevidím dnu do toho až tak veľmi, čiže sa k tomu nemôžem vyjadriť a navyše by som si ľahko narobil veľa nepriateľov. Jediné, čo by som mohol povedať je to, že dúfam, že hokej v Liptovskom Mikuláši sa dostane do rúk niekomu, komu na tom bude naozaj záležať a dostane ho tam kam patrí, čo rozhodne nie je posledné miesto, ako tomu bolo v prípade posledných sezón."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články