Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čisté kontá v Tipsport lige: Dominoval Vošvrda, najviac sa brankárom darilo proti Liptovskému Mikulášu

BRATISLAVA - Najlepším brankárom Tipsport ligy v sezóne 2019/20 bol z pohľadu čistých kont český gólman Tomáš Vošvrda, jednotka HK Poprad.
Zdroj: 34518
Zdieľajte:

30-ročný gólman neinkasoval ani raz proti Nitre (22.9,/5:0), Novým Zámkom (13.10./1:0), Michalovciam (27.10./2:0), Detve (06.12./3:0), Slovanu (03.03./5:0) a Dukle Trenčín (08.03./3:0). Všetky stretnutia s "nulou" dosiahol v domácom prostredí. Vošvrda odchytal celkovo 2641 minút a 34 sekúnd. Priemerne inkasoval 2,20 gólu na zápas, jeho percentuálna úspešnosť zákrokov bola 92,51%.

Prečítajte si aj

Libor Hudáček by sa po životnej sezóne mohol dočkať veľkého prestupu

Na delenej druhej priečke sú Andrej Košarišťan z HC Košice a Barry Brust, opora HC Slovan Bratislava, obaja udržali čisté konto päťkrát. Košarišťan proti Nitre, pri výhre 9:0, Michalovciam, Zvolenu, Liptovskému Mikulášu a znova v dueli s Michalovcami. V prvých dvoch spomínaných zápasoch, ktoré sa hrali 29. septembra a 1. októbra, to bolo dokonca dvakrát po sebe.

Brust neinkasoval ani raz proti Dukle Trenčín (20.9.), hneď v prvom zápase sezóny, na ktorý nastúpil. Následne ani v stretnutiach s Detvou pri výhre 11:0, MAC, Michalovciam a Zvolenu. Štyrikrát nepustil puk za svoj chrbát počas šesťdesiatich minút Michal Valent. Podarilo sa mu to proti Michalovciam, Miškolcu, Liptovskému Mikulášu a Košiciam.

Trikrát si čisté konto udržal Miroslav Hanuljak z Nitry. Dvakrát sa to podarilo viacerým brankárom. Sem sa radia Tyler Beskorowany (HC ´05 iClinic Banská Bystrica), Juraj Šimboch (HK Nitra), Matej Tomek (Dukla Trenčín), Tomáš Tomek (HKM Zvolen), Miklós Rajna (DVTK Jegesmedvék Miškolc), Matej Kristín (HC Mikron Nové Zámky/HK Poprad), Adam Trenčan (HK Dukla Ingema Michalovce) a Patrik Romančík (MHK 32 Liptovský Mikuláš).

Najviac zápasov, v ktorých jeden klub nestrelil žiadny gól odohral MHK 32 Liptovský Mikuláš. Jeho hráči nestrelili žiadny gól v jedenástich rôznych stretnutiach, a tak si čisté kontá proti tomuto súperovi udržali Hanuljak, Rajna, Bálisz, Adorján, Beskorowany, Košarišťan, Nechvátal, Nagy, Valent, Melicherčík, Brust a keďže do tretej tretiny zápasu proti Slovanu nastúpil mladý Sabo, tak aj on.

Prečítajte si aj

Ako to vyzerá s odpredajom licencie Liptovského Mikuláša? Slovo si zobral Milan Čanky

Počet zápasov jednotlivých tímov, v ktorých nestrelili ani gól

HC ´05 iClinic Banská Bystrica: 1

HC Slovan Bratislava: 1

HC Košice: 1

HK Poprad: 1

HK Dukla Trenčín: 3

HKM Zvolen: 3

HK Dukla Ingema Michalovce: 6

HK Nitra: 4

DVTK Jegesmedvék Miškolc: 1

MAC Budapešť: 5

HC Mikron Nové Zámky: 7

HC 07 WPC Koliba Detva: 8

MHK 32 Liptovský Mikuláš: 11

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články