Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ako to vyzerá s odpredajom licencie Liptovského Mikuláša? Slovo si zobral Milan Čanky

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - V uplynulých týždňoch sa nahlas uvažovalo o budúcnosti hokeja v Liptovskom Mikuláši.
Zdroj: 32248
Zdieľajte:

Teraz prišiel čas na to, aby veci ohľadom odpredaja licencie hokejového klubu z Liptova ozrejmil manažér Milan Čanky. Prinášame Vám jeho znenie v plnom rozsahu bez redakčných korektúr.

Prečítajte si aj

Klub HC Košice poslal bronzové medaily späť Pro-Hokeju

"Po tom, ako sme sa dozvedeli, že bola naša ponuka vyhodnotená ako najlepšia, sme následne podpísali zmluvy o odstúpení licencie a odpredaji akcie. To bol prvý krok. V druhom kroku sme museli pre úspešný prevod licencie pripraviť podklady pre Ligovú radu SZĽH podľa Smernice SZĽH pre udeľovanie súťažnej licencie a nakladanie s touto licenciou.

Prečítajte si aj

Spreneveril peniaze nevlastného otca, skončil vo väzení

Po odovzdaní všetkých podkladov nám VV SZĽH na svojom poslednom zasadnutí zaslal uznesenie, kde požadoval predloženie deklarácie o splnení troch bodov. Tie boli aj medializované. Na zasadnutí športovej rady PRO- HOKEJA ktoré sa konalo 09.03.2020, som osobne odovzdal podklady k spomínaným trom bodom generálnemu sekretárovi SZĽH p. Valíčkovi. Požiadal som ho o preposlanie týchto podkladov členom VV SZĽH, aby mohli čo najskôr rozhodnúť. To je momentálne všetko čo viem k tomu povedať. Čakáme aj my, ako a hlavne kedy VV SZĽH rozhodne.

Prečítajte si aj

Koniec Zdena Cháru v NHL?

Mne osobne je veľmi ľúto, že sa proces prevodu licencie časovo naťahuje a do médií sa dostávajú špekulácie, ktoré sa nezakladajú na pravde. Na druhej strane priznávam, nie všetky uskutočnené kroky boli správne. Určite za tým však netreba hľadať žiadne zlé úmysly. Všetky tri subjekty, ktoré sa súťaže o prevod licencie zúčastnili, boli na rovnakej štartovacej čiare. Aj keď som GM klubu, ktorý odstupuje licenciu, nemal som informácie dopredu a celý projekt za klub ŠK 32 som pripravil až po tom, ako dozorná rada vyhlásila súťaž. Nechcem sa vyjadrovať k samotným krokom (Prečo nie tak, ale prečo tak.), lebo zas to niektorí len zneužijú a obrátia proti nášmu projektu.

Prečítajte si aj

HK Poprad reaguje na útoky verejnosti ohľadom virtuálnej zbierky

Jednu vec chcem nakoniec predsa len objasniť. A to vyjadrenie pána primátora o tom, že peniaze za odstúpenie licencie boli vyplatené a použité na mzdy hráčov.

Po podpise zmlúv sme sa dohodli, že klub MHK 32 vystaví faktúru a po odsúhlasení prevodu licencie Ligovou radou a VV SZĽH, nový klub ŠK 32 uhradí faktúru. Prijali sme faktúru do účtovníctva. Nakoľko sa ale prevod licencie stále neuskutočnil a náš klub MHK 32 je platcom DPH, je logické, že sme sa s ekonómom dohodli ju stornovať, aby sme nemuseli odviesť DPH. Pre mňa to bola rutinná akcia a pri tom všetkom zhone som neurobil jednu zásadnú vec, a to, že som túto informáciu neoznámil pánovi primátorovi. Tým pádom prišlo k nedorozumeniu, pretože pán primátor mal poslednú informáciu o tom, že peniaze prídu na účet MHK 32 a.s. a vyplatia sa hráči. Po vyjadrení pána primátora som mu hneď volal, ospravedlnil sa a uviedol veci na pravú mieru. Chcel by som sa mu týmto ospravedlniť, že som ho dostal do nepríjemnej situácie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: mhk32lm.sk

Diskusia

Podobné články