Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 najlepších brankárov nedokončenej sezóny 2019/20 v Tipsport lige

BRATISLAVA - Sezóna 2019/20 v Tipsport lige skončila predčasne. My sme sa pozreli na to, kto dominovali medzi brankármi. Adeptov bolo rozhodne viac. Z tých, ktorí si miesto v našom článku nenašli určite spomenieme Tomáša Vošvrdu, ktorý si ako jediný gólman udržal šesťkrát čisté konto, Andreasa Bernarda, Vladislava Habala, Miklósa Rajnu, Adama Trenčana či Michala Valenta.
Zdroj: 33209
Zdieľajte:

Andrej Košarišťan (HC Košice)

Po skvelej sezóne 2018/19 v Nových Zámkoch sa mu ušlo miesto jednotky v Košiciach a vysoké očakávania naplnil. Nastúpil na 42 stretnutí, priemerne inkasoval len 1,81 gólu na zápas a pokryl 93,4% striel smerujúcich na jeho bránku. V oboch štatistikách je za Brusom druhý. Opäť bol v národnom tíme Slovenska. Päťkrát udržal čisté konto. V dvanástich prípadoch musel predviesť viac 30 alebo viac zákrokov, dokopy zasiahol 1084-krát.

Tyler Beskorowany (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Kanadský gólman bol jasnou jednotkou Banskej Bystrice, aj keď pár týždňov pred koncom súťaže prišiel Marcel Melicherčík a veľmi dobre sa javil mladý Matej Gajan. Beskorowany inkasoval v celej sezóne iba jediný gól v nájazdoch a to od Hunu proti Liptovskému Mikulášu, uspel v ďalších 21 prípadoch. Vyhral 23 zápasov v riadnom hracom čase, ďalších desať v predĺžení či nájazdoch. Obe čísla sú najlepšie v lige. Dvakrát si udržal čisté konto. Je tretí v rámci úspešnosti zákrokov (92,98%) aj priemerného počtu inkasovaných gólov na zápas (2,04).

Prečítajte si aj

Hrať bez divákov je ako hrať bez korčúľ, hovorí Novajovský. Tešil sa, že titul Tychy vybojuje na ľade

Matej Tomek (HK Dukla Trenčín)

Brankársky objav sezóny. To, že je Matej Tomek gólman s veľkým talentom Slovensko vedelo už niekoľko rokov, lenže problémom boli zranenia. Vrátil sa zo zámoria, zdravotné problémy ho obišli a Tomek zažiaril. Z pozície jednotky vytlačil Michala Valenta, aj keď ten mal práve nepríjemnosti so zranením. Každopádne, mladík sa dokonca dostal do národného tímu Slovenska, kde tiež nesklamal. V Tipsport lige inkasoval priemerne 2,34 gólu na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov je na hranici 92,72. K tomu musíme pripočítať dve čisté kontá a 943 zákrokov v 32 stretnutiach.

Roman Petrík (HC 07 WPC Koliba Detva)

25-ročný gólman rozhodne nemal čísla, ktorými by uchvátil každého hokejového priaznivca, ale kto videl zápasy Detvy musí uznať, že robil čo mohol. Podpoliansky klub skončil v tabuľke na predposlednom mieste, no Petrík bol veľkou oporou. Aj keď do mužstva prišiel v lete Marek Šimko, zvolenský rodák si udržal pozíciu jednotky, zasiahol až do 40 stretnutí, päť pridal vo Zvolene a v počte štartov dominoval celej lige, o jeden bol pred trojicou Beskorowany, Trenčan a Vošvrda. Pred koncom prestupového obdobia Petrík posilnil HKM Zvolen, s ktorým mal majstrovské ambície. Je jednoznačne prvý v počte zákrokov, predviedol ich až 1374. Druhý v poradí, Tomáš Vošvrda, ich mal 1198. Petrčík čelil až 1514 strelám. Aj tomto smere bol druhý Vošvrda s 1295 pokusmi na jeho bránku. Na ľade strávil 2630 minút a 36 sekúnd, tu ho Tomáš Vošvrda predbehol (2641:34).

Prečítajte si aj

O budúcnosti DVTK a MAC je rozhodnuté

Barry Brust (HC Slovan Bratislava)

Kanaďan mal najlepšie čísla v lige. Percentuálne pochytal až 93,67 percenta striel na neho smerujúcich a inkasoval len 1,72 gólu na zápas. Smerovalo na neho 774 striel, chytil ich 725. V elitnej päťke gólmanov podľa štatistík musel riešiť najmenej pukov. Nič to ale nemení na fakte, že keď bol zdravý, tak bol veľkou oporou Slovana Bratislava. Na ľade strávil 1707 minút a 31 sekúnd. Brust päťkrát udržal čisté konto, lepší bol iba Tomáš Vošvrda, ktorému sa to podarilo v šiestich prípadoch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články