Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nahnevaný Haščák si nebral servítku pred ústa, poriadne skritizoval ukončenie ligy: Kluby teraz hráčov vyhodia!

KOŠICE - Najlepší strelec nedokončeného ročníka 2019/20 v Tipsport lige - Marcel Haščák, nevie rozdýchať, že sa sezóna skončila predčasne. S Košicami chcel ísť čo najvyššie.
Zdroj: 29311
Zdieľajte:

Servítku pred ústa si veru nebral, krok zrušiť záver sezóny je podľa neho nanajvýš unáhlený: "Táto sezóna bola jedna z najlepších, aké som hral v našej lige. Som nahnevaný, nedokážem to pochopiť a prijať. Neviem, čo budem robiť. Za tri dni ukončiť sezónu kvôli desiatim nakazeným ľuďom... Pre mňa je to nepochopiteľné. Desať mesiacov makáte, robíte všetko pre to, aby ste v play-off niečo dokázali a aby ste zarobili nejaké peniaze, pretože peniaze sa zarábajú len v play-off. Za tri dni si sadnú múdre hlavy a povedia koniec. Neviem to prijať, pre mňa je to neakceptovateľné," hovoril rozhorčený Haščák.

Prečítajte si aj

Kováčik: Zvíťazil zdravý rozum, ja by som si zodpovednosť hrať s divákmi na seba nezobral

Ako príklad poukázal na českú Tipsport Extraligu, kde sa sezóna prerušila a v prípade pozitívnych okolností sa začne hrať 29. marca znova: "Vo všetkom pozeráme, čo robia Česi a prečo nie teraz? Oni do 29. marca majú voľno. Ak sa to zlepší, budú hrať. Čo ak za dva týždne nepribudne u nás ani jeden prípad? Budeme pozerať českú ligu v televízore?" rečnícky sa pýtal.

Zároveň poukázal na ďalší problém, ten so zmluvami: "Zajtra hráčov vyhodia, lebo zmluvy SZČO sú najhoršie na svete. Nedostanú zaplatený marec, apríl, prípadne ďalšie mesiace. Rodičia im povedia, kašli na hokej, choď robiť do Kauflandu. Prečo nemáme väčšie talenty, prečo vyzeráme na MS tak ako vyzeráme? Presne pre toto. Mohli sme mať zamestnanecké zmluvy, mohol sa spraviť zákon a hráči by boli považovaní za zamestnancov a nie SZČO. Chcel by som preto "poďakovať" aj pánovi Tittelovi za tento zákon. Hráči so SZČO majú obrovský problém. Kto bude za nich platiť hypotéku, auto, telefón, kde zoberú peniaze pre rodinu. Pre kluby je ľahké povedať, že končíme, aby sme nehrali pred prázdnymi tribúnami," nespokojne hovoril Marcel Haščák.

Prečítajte si aj

Valábik: Rozhodnutie ukončiť ligu bolo podľa mňa predčasné
Zdieľajte:
Zdroj informácií: tvnoviny.sk

Diskusia

Podobné články