Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemôžeme len tak lusknúť prstom, uvedomuje si Ďatelinka. Slovan vyhral proti Banskej Bystrici v predĺžení prvýkrát

BRATISLAVA - Vôbec prvýkrát v nadstavbe spoznali hráči HC ´05 iClinic Banská Bystrica trpkosť prehry. To už ale mali isté prvé miesto a nechali oddychovať najväčšie opory.
Zdroj: 34571
Zdieľajte:

Tréner Dan Ceman dal voľno viacerým hráčom, na ľade sa neobjavili Jordon Southorn, Vladimír Mihalik, Cason Hohmann či Joona Jaääskeläinen. To sa ukazovalo aj na hre majstra, ktorej niečo chýbalo: "Hovorili sme si, že po zabezpečení si prvého miesta v tabuľke nechceme emocionálne upadnúť. Bolo však ťažké hráčov namotivovať. Nehrali sme dostatočne tvrdo, nebojovali sme dostatočne, nenapádali sme, chýbala nám emócia, akú sme mali v doterajšom priebehu súťaže," hovoril kanadský kouč hostí.

Prečítajte si aj

Burgart nechytil ani strelu, striedal v druhej minúte: Horory nemám rád, brankár musí niečo chytiť, hovorí Kováčik

Všetko sa zmenilo v poslednom dejstve, kedy dokázali "barani" vyrovnať z nepriaznivého stavu 1:3 na 3:3 a následne v 59. minúte posielal duel do predĺženia za výsledku 4:4 kanadský útočník Jordan Hickmott: "V tretej tretine sme predviedli vynikajúci hokej, škoda len toho konca. Dali sme všetko do toho, aby sme nepriaznivý stav počas zápasu obrátili, vždy ideme na maximum," nechal sa počuť útočník Brian Ihnačák.

Banskobystričania síce majú istotu prvého miesta smerom do play-off, ale uspokojiť sa nemôžu: "Nie je to tak, že teraz to zabalíme a potom luskneme prstom a začneme hrať. Nejakí hráči dostali voľno a tí, čo prišli namiesto nich, chcú teraz ukázať, že aj oni si zaslúžia miesto v zostave. V tom je tá konkurencia a v tom je to super," jasne konštatuje kapitán Ivan Ďatelinka.

V predĺžení rozhodol Žiga Pance. Banská Bystrica prehrala so Slovanom vôbec prvý zápas, ktorý v Tipsport lige alebo Extralige dospel do predĺženia. Predošlých osem si uchmatla vo svoj prospech: "Sú to pre nás cenné dva body. Mohli sme vydolovať aj tri, ak by sme lepšie zvládli tretiu tretinu. Hoci sme stratili dvojgólový náskok, ukázali sme charakter a napokon sme to v predĺžení naklonili na našu stranu," vyjadril sa po stretnutí slovinský útočník Pance.

Prečítajte si aj

Košice, Nitra a Michalovce dostali pokuty kvôli správaniu fanúšikov, sú vyššie ako 300 eur

"Súper sa na nás dokázal v závere dotiahnuť, no my sme ukázali odolnosť a v predĺžení dal Žiga víťazný gól. Čo sa týka mojich gólov, mal som šance aj na hetrik, ale nedokázal som ich premeniť. Každopádne, sme radi za výhru a dva body," tvrdí dvojgólový strelec "belasých" Joe Basaraba.

"Stál proti nám silný súper. Napriek tomu, že prišiel k nám s menej vyťažovanými hráčmi, hral veľmi dobre. Naša hra nebola zlá, mali sme tam veľmi dobré veci. Škoda toho záveru, to sa však v hokeji stáva. Je dobré, že sme to ustáli. V predĺžení mal súper možno viac šancí, ale z peknej akcie sme dali víťazný gól my," hodnotil na tlačovke tréner Slovana - Roman Stantien.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články