Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Burgart nechytil ani strelu, striedal v druhej minúte: Horory nemám rád, brankár musí niečo chytiť, hovorí Kováčik

NITRA - Hokejisti Nitry v nedeľnom zápase nakoniec vyhrali proti Michalovciam v dôležitom meraní síl 5:3 a priblížili sa účasti v play-off, lenže úvod duelu bol ako zo zlého sna domácich hráčov aj fanúšikov.
Zdroj: 34418
Zdieľajte:

Už v prvej minúte otváral skóre Kanaďan Lalancette a v čase 1:45 ho zvýšil Lukáš Hvila. Domáci gólman Jack Burgart nechytil ani jednu strelu, pretože obe, ktoré na neho išli, skončili v bránke. Už v úvode ho nahradil Adam Nagy: "Nie som fanúšik hororov a dnešný začiatok zápasu bol ešte horší. Chalani boli pozitívne nastavení na zápas a veľmi chceli. Prišlo prvé striedanie a hneď gól, následne druhý," hovoril po stretnutí nitriansky tréner Miroslav Kováčik.

Prečítajte si aj

Košice, Nitra a Michalovce dostali pokuty kvôli správaniu fanúšikov, sú vyššie ako 300 eur

K výmene maskovaného muža muselo prísť: "Keď takto rýchlo inkasujete, tak impulz v podobe oddychového času alebo v podobe striedania brankára tam musí prísť. My sme použili ťah s brankárom. Boli to dve strely, dva góly, čiže nebolo nad čím premýšľať. Prišiel Adam, pri ďalšej šanci mal aj šťastie, tam to mohlo byť už 0:3. Potom mal pár istých zákrokov, puk mu nevypadol. Keď striedate brankára, tak to niekedy vyjde a niekedy nie. Ja si predstavujem výkon brankára tak, že by mal niečo chytiť. Prvý gólman to nedokázal, druhý áno," vyjadril sa Kováčik.

Jeho zverenci ožili a ešte do konca prvej tretiny otočili skóre zásluhou Yellow Horna a Fominycha. V druhom dejstve zvýšili už na 4:2: "Z tohto pohľadu klobúk dolu, že sa chalani naďalej bili o víťazstvo, aj keď tam bolo veľké množstvo chýb. Pripisujem ich veľkému chceniu. Veľa našich hráčov vo svojej kariére nehralo takéto dôležité zápasy. Bojovnosťou a vôľou sme zápas otočili a dobojovali až do víťazného konca. Teší nás, že sme späť v hre o postup. Dotiahli sme sa na bod na Michalovce a sú pred nami ďalšie tri zápasy, ktoré musíme rovnako zvládnuť," uvedomuje si tréner Nitry.

Prečítajte si aj

Poprad vyhral v Nitre a získal mečbal, Banská Bystrica sa stala prvým finalistom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články