Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sklamaný Podkonický: Treba doniesť hráčov, ktorí hrajú so srdcom

KOŠICE - V stretnutí Košíc so Zvolenom bolo jasné, že sa jedna séria skončí. Obaja totiž mali v posledných zápasoch červené políčka, ktoré signalizovali prehry. Oceliari ich mali dve, hostia spod Pustého hradu tri. Po "rande" v Steel aréne sa červené pole Zvolena prehĺbilo na číslo štyri. Bryndziari nedokázali uspieť v Košiciach aj napriek obrovskej výhode, ktorou v konečnom súčte pohrdli.
Zdroj: 34569
Zdieľajte:

Košičania výrazne zamiešali zostavou. Z rôznych príčin vypadlo zo súpisky až dvanásť hokejistov. Ich miesta zaujali mladíci či už z dorastu alebo juniorky. "Môžeme byť spokojní. Na ľad sme naskočili so zostavou, ktorá ešte nikdy nehrala pokope. Páčilo sa mi, že aj napriek štruktúre, ktorú sme netrénovali, chalani ju dodržiavali. Jednoducho to hráči vedeli aplikovať na ľade. V niektorých situáciách nám pomohol Andrej Košarišťan," uviedol kouč oceliarov Peter Draisaitl.

Pozrite si aj

MetaHeadline: Clayton Stoner, Brian Campbell, Roberto Luongo.VIDEO Skvelá rozlúčková ceremónia sprevádzaná slzami

Ten už niekoľkokrát otvorene poukazoval na výkony zverencov v predchádzajúcich vystúpeniach s dovetkom, že sa môže stať aj štvrtý raz, že semifinále bude bez košickej účasti. V porovnaní s piatkovým zápasom v Poprade, k väčšine absentujúcich jednotlivcov sa pridali aj Michal Chovan, Dávid Skokan či Dalibor Bortňák. Ich nenominovanie má však svoje opodstatnenie.

Pozrite si aj

VIDEO Maroon vyprovokoval Cháru, pripojil sa aj Erik Černák, ale naložil druhému hráčovi

"Našich hráčov musíme čo najlepšie manažovať. V pondelok uvidíme, v akom stave budú a na základe toho sa rozhodneme, kto vycestuje v utorok do Banskej Bystrice. Čas nás tlačí a hráči, ktorí nehrali, vykazovali prvky "prehrania". Preto sme nútení robiť nejaké opatrenia. Zaslúžili si teda odpočinok," odôvodnil výpadok kľúčových hokejistov Košíc. Šancu dostalo šesť juniorov, ktorí sa absolútne nemajú za čo hanbiť. "Samozrejme, ostal som z ich výkonu prekvapený. Vyzeralo to tak, ako keby boli našou pevnou súčasťou. Pripravili mi však pozitívne prekvapenie," ohodnotil šesticu Roman Faith, Samuel Nagy, Martin Bučko, Juraj Eliáš, Patrik Frič a Adam Matej tréner HC Košice Peter Draisaitl.

Prečítajte si aj

Michalovce sa po prehre v Detve nevrátili domov, zakotvili v Žiari

Andrej Podkonický si štvrtýkrát za sebou sadal smutný pred mikrofóny novinárov. "Po tom, čo sa udialo v nedeľu ráno, zaznamenali sme ťažký začiatok. Nejaký tlak sme si vytvorili, ale s jedným gólom sa nevyhráva," konštatoval v útrobách press centra v Steel aréne. Zároveň ho škrel spôsob, akým sa mužstvo prepracovalo k ďalšej prehre.

Prečítajte si aj

Správanie Košíc sklamalo

"Chýbali nám dvaja útočníci. Košická zostava mala dokonca až šesť juniorov. Pri takomto zložení súpera by Zvolen nemal prehrať," myslí si bývalý hráč HKM, s ktorým má titul z roku 2013. Podkonický sa nevyhol najdôležitejšej otázke, ktorá spočívala v odchode zámorského trénera Dona Nachbaura. "Bolo to hektické. Klub nám povedal v deň zápasu, že môj kolega skončil. Nachádzame sa v kríze a musíme sa z nej dostať," priznal opäť jediný hlavný tréner stredoslovákov, keďže s Nachbaurom boli rovnocennými partnermi. Košice sa presvedčili, že poskytnúť priestor väčšiemu množstvu mladíkov, ktorých tváre ešte zdobia "košíky", nebolo až také riskantné.

"Asi to vyskúšame aj my. Treba doniesť chlapcov, ktorí hrajú srdcom. Opäť dobre zahrali Marcinek, Kolenič a Petráš. Buď si dokázali vybojovať faul, alebo sa dostali do šance. Dlhodobo sa trápime aj v presilovkách a na tomto musíme zapracovať," dodal Andrej Podkonický, ktorý nateraz ostáva vo funkcii hlavného trénera HKM Zvolen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články