Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Španielsky titul určite vyhrá slovenský hokejista, Barcelona vypadla v semifinále

BARCELONA - Do finále najvyššej španielskej hokejovej súťaže sa prebojovali CHH Necso Txuri Urdin a CG Puigcerdà.
Zdroj: 31298
Zdieľajte:

Urdin ako druhý najlepší tím základnej časti v semifinále prešiel cez C.H. Jaca v sérii hranej na dva zápasy tesne 2:1. Najskôr na ľade súpera vyhral 5:4, potom doma prehral 2:4, avšak v druhom domácom stretnutí zvíťazil 5:3. Favoritom finále ale bude práve on, pretože CHH Necso Txuri Urdin zvíťazil v posledných štyroch ročníkoch najvyššej španielskej súťaže.

Prečítajte si aj

Košice, Nitra a Michalovce dostali pokuty kvôli správaniu fanúšikov, sú vyššie ako 300 eur

V semifinále sa tiež natrápil aj druhý finalista - CG Puigcerdà. Ten skončil v základnej časti na štvrtej priečke, a tak čelil víťazovi. Tým sa stali hráči FC Barcelona. Puigcerdà doma vyhrala prvý duel 4:2, séria sa presťahovala do katalánskej metropoly, kde najskôr vyhrali hokejoví "Blaugranas" tesne 4:3, v rozhodujúcom dueli uspela Puigcerdà 3:2 po predĺžení.

Zároveň je isté, že španielsky titul vyhrá slovenský hokejista. Za CHH Necso Txuri Urdin totiž nastupuje obranca Michal Klepáč, ktorý sa s týmto tímom tešil z celkového prvenstva v lige už trikrát. Súčasťou Puigcerdy je 34-ročný útočník Juraj Prokop. So Slovenskom vyhral na MS U18 v roku 2003 striebro. Na Slovensku hrával za Slovan, Prešov, Bardejov, Spišskú Novú Ves, Trnavu či HC Bratislava. Vyskúšal si aj kanadskú WHL.

Prečítajte si aj

Zvolen prehral proti výrazne oslabeným Košiciam, majster šetril opory a prehral na Slovane, Nitra otočila dôležitý duel
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články