Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen prehral proti výrazne oslabeným Košiciam, majster šetril opory a prehral na Slovane, Nitra otočila dôležitý duel

KOŠICE - Hokejisti HC Košice zvíťazili nad HKM Zvolen 4:1 v zápase 7. kola nadstavbovej časti Tipsport ligy o 1.-6. miesto.
Zdroj: 34566
Zdieľajte:

HC Košice - HKM Zvolen 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Góly: 2. Majdan (Pavlin, Paršin), 3. Milý (Faith, Zeleňák), 35. Paršin (Pavlin), 60. Paršin (Jokeľ) - 38. Corrin (Thompson). Rozhodovali: Goga, Juhász - Kis-Király (obaja Maď.), Kacej, vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3454 divákov

HC Košice: Košarišťan - Pavlin, Repe, Slovák, Cibák, Michalčin, Zeleňák, Bučko - Paršin, Vrábeľ, Sukeľ - Majdan, Suja, Jokeľ - Milý, Faith, Nagy - Eliáš, Frič, Matej

HKM Zvolen: Petrík - Betker, Stephenson, Corrin, Tomko, Švarný, Drgoň, Kubát - Zuzin, Trotter, Parks - Tibenský, Mráz, Thompson - M. Halama, Mikúš, Žilka - Marcinek, Petráš, Kolenič

Prečítajte si aj

Banská Bystrica nechala oddychovať najväčšie opory, Versteeg nehrá, Slovanu sa zranili ďalší dvaja hráči

Tréner HC Košice Peter Draisaitl nemal k dispozícii až 12 hráčov, šiesti z nich chýbali pre nariadenie vedenia klubu. Debut v najvyššej súťaži tak absolvovali Adam Matej a Patrik Frič. Na striedačke hostí už nebol kolega hlavného trénera Andreja Podkonického Don Nachbaur, s ktorým vedenie klubu ukončilo spoluprácu.

Košičania mali ideálny štart do zápasu, keď Majdan v 2. minúte dorážkou na hranici bránkoviska prekonal Petríka - 1:0. Uplynulo presne 59 sekúnd, keď Faithovu strelu dorazil Milý a bolo 2:0. Zaskočení hostia sa v prvej tretine ťažko dostávali do vylúžených šancí, postupne sa však čoraz viac dostávali pred brankára Košarišťana. V závere prvej tretiny mali sľubné príležitosti Corrin aj Mikúš, ale skóre sa nezmenilo.

Zvolenčania v druhej časti zvýšili tempo a častejšie sa hralo pred košickým brankárom. Ten bol dlho neprekonateľnou prekážkou hostí, poriadne sa zapotil najmä pri dvoch oslabeniach. Od 35. minúty viedli "oceliari" už 3:0, keď Paršin presne namieril strelu spoza obrancu. Útočná snaha Zvolenčanov priniesla výsledok v 38. minúte. Thompson krížnou prihrávkou v útočnom pásme našiel Corrina, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal - 3:1.

Domáci sa v tretej časti nehrnuli do útočenia, skôr sa sústredili na defenzívu. Ofenzívnym akciám hostí však často chýbal moment prekvapenia aj finálna prihrávka. V 51. minúte mohol znížiť Thompson, s voľným pukom pred Košarišťanovou bránkou však nenaložil ideálne. Úspešný nebol krátko na to na opačnej strane ani Vrábeľ, ktorý nepresne zakončil prečíslenie troch proti dvom. Od 57. minúty hrali hostia bez brankára. Síce si vytvorili tlak, ale pomerne dlhú presilovku šiestich proti piatim však nevyužili. Naopak, štvrtý gól domácich pridal Paršin po spolupráci s Jokeľom.

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v nedeľnom šlágri 7. kola nadstavbovej časti Tipsport Ligy v skupine o 1.-6. miesto úradujúceho majstra HC '05 iClinic Banská Bystrica 5:4 po predĺžení. "Belasí" si udržali druhé miesto v tabuľke, líder z Bystrice utrpel prvú prehru v nadstavbe. Už istý držiteľ Pohára Dušana Pašeka prišiel o víťaznú šnúru, ktorá - počítajúc aj prvú fázu základnej časti - trvala sedem zápasov.

HC Slovan Bratislava - HC '05 iClinic Banská Bystrica 5:4 pp (2:1, 1:0, 1:3 - 1:0)

Góly: 4. Viedenský, 18. Basaraba (Kytnár, St. Pierre), 26. Basaraba (St. Pierre, Bondra), 53. Bondra (Meszároš, St. Pierre), 63. Pance (Bačik, Kytnár) - 17. Hickmott (Ihnačák, Owens), 48. Owens (Kriška, Mlynarovič), 51. Ihnačák (Stupka), 59. Hickmott (Cardwell, Bartánus). Rozhodovali: Tvrdoň, M. Novák – Synek, Orolín, vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4273 divákov.

HC Slovan Bratislava: Habal – Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Carson, Šedivý, Kučný, Demo – Pance, Kytnár, Viedenský – Basaraba, St. Pierre, Bondra – Jendek, Zigo, Žitný – Š. Petráš, Kukumberg, Sloboda

HC '05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany – Cardwell, Ďatelinka, Owens, Maier, Brejčák, Nemčík, Petrinec, Žiak – Hickmott, Ihnačák, Fafrák – Stupka, Mlynarovič, Kriška – Lunter, Bartánus, Hričina – Sarvaš, Gabor, Kabáč

Šláger kola sledoval iba riedko zaplnený Zimný štadión Ondreja Nepelu. Slovan sa ujal vedenia v 4. min zásluhou Viedenského - nahodený puk vyrazil Beskorowany iba pred seba a domáci útočník ho poslal do siete. "Belasých" rýchly gól nabudil a v ďalších minútach boli aktívnejším tímom. Drzú individuálnu akciu predviedol Jendek, chýbalo jej iba gólové vyjadrenie. Majster postupne vyrovnal hru a v 13. minúte mohol dať jeho prvý gól Žiak, ktorý sa dostal do samostatného úniku, Habal ho vychytal betónom. Domáci brankár ukázal svoje umenie aj v 16. min po strele Maiera. Bystrici to vyšlo až v 17. min v presilovke, po zakončení Hickmotta zostal puk ležať v bránkovisku, Habal ho stratil z dohľadu a nešťastne si ho zrazil za čiaru - 1:1. Odpoveď Slovana bola rýchla, o minútu neskôr mu v početnej výhode vrátil vedenie tečovanou strelou Basaraba.

Úvod druhej tretiny patril Slovanu. Po góle volala strojová akcia s prihrávkou Kukumberga na Slobodu, ktorú v poslednej chvíli zastavila obrana hostí, dobrú šancu na zvýšenie náskoku mal aj Bačik. V 26. min sa domáci dostali do rýchleho prečíslenia 2 na 1, St. Pierre prihral Basarabovi, ktorý svojím druhým zásahom poslal Slovan do dvojgólového vedenia. Akcie Bystrice narážali na pozornú defenzívu "belasých", tí čakali na chyby súpera a využívali voľné priestory na brejky. V 33. min mal dobrú možnosť na poistenie náskoku Pance, Beskorowany bol proti.

Slovan sa v tretej tretine stiahol dozadu a prenechal iniciatívu Bystričanom, ktorí v snahe vyrovnať vrhli všetky sily do útoku. V 48. minúte potiahol akciu hostí Kriška a Owens delovkou spoza kruhov prepálil Habala - 3:2. "Barani" potom ustáli oslabenie pri vylúčení Cardwella a po jeho konci znovu gólovo udreli. Na 3:3 vyrovnal v 51. minúte Ihnačák. Tento moment prebral domácich z letargie a opäť hokejovo ožili. V 53. min Slovan vyšachoval obranu hostí, kombináciu po osi St. Pierre - Meszároš zakončil zblízka Bondra - 4:3. Bystrica potom ubránila oslabenie pri vylúčení Nemčíka a v závere stavila všetko na jednu kartu. Po prihrávke Cardwella 77 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal Hickmott a poslal duel do predĺženia. V ňom rozhodol o dvojbodovom víťazstve Slovana Pance.

HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Góly: 6. Yellow Horn (Kollár, Buček), 10. Fominych (Minárik), 24. Yellow Horn (Morrison, Kollár), 35. Minárik (Kubka), 44. Blackwater (Morrison) - 1. Lalancette (Korhonen), 2. Hvila (Toma), 54. Hančák. Rozhodovali: Lokšík, Adamec - Jurčiak, Frimmel, vylúčení: 2:6 na 2 min, navyše: Mašlonka (Michalovce) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1984 divákov.

Nitra: Burgart (2. Nagy) – Pupák, M. Versteeg, S. Rácz, Kubka, Mezei, Morrison, McNally, A. Sloboda – Scheidl, Kollár, Lušňák – Buček, Šiška, Blackwater – Čaládi, Yellow Horn, Csányi – Fominych, Minárik, Hrušík

Michalovce: Surák (41. Trenčan) – Pukka, Ventelä, Hančák, Mesikämmen, Bdžoch, Vorobjev, Zekucia, Borov – Korhonen, Lalancette, Phillips – Giľák, Galamboš, Šimun – Štrauch, Linet, Mašlonka – Chalupa, Toma, Hvila

Nitrania nezachytili úvod a už po necelých dvoch minútach prehrávali 0:2. Burgart inkasoval hneď z prvej strely, keď ho z uhla prekvapil Lalancette. Kanadský brankár sa v bráne dlho neohrial a po góle Hvilu prenechal miesto Nagyovi. Michalovčania následne poľavili a domáci chytili výborný rytmus hry. V 6. minúte znížil prudkou strelou Yellow Horn a v 10. minúte vyrovnal na 2:2 nečakanou strelou po vhadzovaní Fominych.

Druhá tretina už jasne patrila "corgoňom". V 24. minúte otočil stav druhým gólom v zápase Yellow Horn. Michalovčania boli čoraz častejšie pod tlakom a inkasovali aj štvrtýkrát. V 35. minúte urobil chybu brankár Surák, ktorý pri skoku za pukom nechtiac nabil Minárikovi a ten sa pred prázdnou bránou nezmýlil - 4:2.

V 44. minúte vnikol do pásma Morrison a krížnou prihrávkou vyzval na zakončenie nekrytého Blackwatera, ktorý zvýšil na 5:2. V 54. minúte na rozdiel dvoch gólov upravil Hančák, avšak hostia už nevedeli viac zápas zdramatizovať a Nitrania zvíťazili za tri body.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články