Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dukla si poradila s dvadsiatkou

Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili v utorňajšom stretnutí Tipsport extraligy 2014/2015 nad reprezentačným výberom HK Orange 20 tesne 2:1.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dukla Trenčín - HK Orange 20 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Góly: 8. Novajovský (Radivojevič, Gašparovič), 11. Gašparovič (Petrovický, Radivojevič) - 25. Jendroľ (Petráš).

Rozhodovali: M. Novák – Holienka, Junek, vylúčení: 5:4, presilovky: 1:0, oslabenia 0:0, 678 divákov.

Trenčania sa od začiatku pustili do súpera a ten v úvodných minútach väčšinou iba vyhadzoval puky z vlastnej obrannej tretiny. Prvý gól v Godlovej sieti priniesla 8. minúta. Pri hre štyroch na troch využil presilovú hru Novajovský, keď po Radivojevočovej prihrávke nekompromisne prestrelil brankára Godlu. O dve a pol minúty už viedol Trenčín dvojgólovým rozdielom, z pravého kruhu trafil odkrytú časť bránky Gašparovič. Trenčania pokračovali v nátlakovej hre, Kozákovu strelu zastavila žŕdka. Šancu na zníženie mali mladí hokejisti v 17. minúte, no takmer minútovú presilovú hru o dvoch hráčov nedokázali využiť.

Dukla pokračovala v aktívnej hre aj po prestávke. Paradoxne, gól však padol do domácej siete. V 25. minúte napriahol spomedzi kruhov Jendroľ a Konrád bol na jeho pokus prikrátky. Mladíci od tohto momentu ožili, pridali na dôraze a začali viac podkurovať domácej obrane. Hra sa presúvala od jednej bránky k druhej a oba tímy sa snažili ťažiť zo súperových chýb. Z trenčianskych hokejok sa vytratil pokoj a dôraz z prvej tretiny, čo sa potvrdilo v 34. minúte. Puk skákal pred bránkovou čiarou, no ani jeden z hráčov ho za ňu nedokázal dotlačiť a aj preto už gól v prostrednej tretine nepadol.

V záverečnej časti hry sa Trenčínu núkala veľká možnosť zvýšiť svoj náskok. Minútu trvajúcu presilovú hru o dvoch hráčov však nevyužil, keď sa niekoľkokrát vyznamenal Godla. Vo zvyšných minútach prevládala nepresnosť na oboch stranách, a tak si Dukla postrážila tesné víťazstvo.

Roman Stantien, tréner Dukly Trenčín: "Prvá tretina bola v našom podaní najlepšia. Tak sme si ju predstavovali. Chceli sme pridať ešte gól, aby sme súperovi odskočili na vyšší rozdiel. To sa nepodarilo a naopak, hostia strelili pekný gól a my sme znervózneli. Hrali sme až príliš opatrný hokej. Hoci sme sa dostali do šancí, so zakončením to bolo biedne."

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Hoci sme prehrali, s výkonom mužstva som spokojný. Prvá tretina bola najmenej vydarená. Boli sme príliš vylučovaní a následne aj postretaní. Musím povedať, že Trenčín bol veľmi dobre pripravený. Takto si predstavujeme, že na nás vyletí každé mužstvo. Toto sú zápasy, ktoré potrebujeme odohrať. Od druhej tretiny sme začali hrať viac sústredene a nenechávali sme sa vylučovať. Povzbudil nás kontaktný gól a celkovo si myslím, že to bolo vydarené stretnutie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články