Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Play-off v Poľsku dospelo do semifinále s jedným prekvapením, titul určite vyhrá slovenský hokejista

VARŠAVA - Play-off u našich severných susedov v Poľsku je už v semifinále, kde sa prebojovalo kvarteto tímov. Každý z týchto mužstiev má na súpiske minimálne jedného slovenského hokejistu.
Zdroj: 33619
Zdieľajte:

Víťaz základnej časti GKS Tychy vyradil Torun najrýchlejšie v štyroch zápasoch. Prispel k tomu aj slovenský obranca Peter Novajovský. Práve tento tím je najväčším favoritom na titul, ktorý vyhral aj v posledných dvoch sezónach (2017/18 a 2018/19). V tíme je zo známejších mien od konca januára aj Vjačeslav Trukhno, ktorý vyhral s Banskou Bystricou titul aj na Slovensku (2017).

Prečítajte si aj

Kris Versteeg má svojho favorita na titul v Tipsport lige: Nie je to Nitra, ale jej najväčší súper z posledných rokov

Majstrovské ambície netají ani Unia Osvienčim. Druhý celok základnej časti postúpil tiež pomerne jednoznačne 4:1 na zápasy cez Gdaňsk. V kádri nájdeme hneď kvarteto slovenských hráčov - Patrik Luža, Peter Bezuška, Miroslav Zaťko a Andrej Themár. Okrem nich aj Klemena Pretnara, majstra Slovenska s Banskou Bystricou a tiež bývalého hráča Košíc. Asistentom trénera je bývalý brankár Nitry - Michal Fikrt.

Najväčším prekvapením je fakt, že tretí tím základnej časti - MMKS Podhale, nepostúpil do semifinále, vyradil ho 4:2 na zápasy KH GKS Katowice s 39-ročný slovenským obrancom Dušanom Devečkom, ten skončil na šiestej priečke. Posledným postupujúcim sa v sobotu stali hráči tímu JKH GKS Jastrzebie, ktorí odohrali proti Cracovii Krakov najvyrovnanejšiu sériu, skončila 4:3 na zápasy. Posledný duel rozhodol bývalý obranca Nitry, Skalice, Slovana či Nových Zámkov - Maris Jass.

Prečítajte si aj

Nitra vyhrala v Budapešti aj druhý zápas, semifinále si zahrá proti Banskej Bystrici

Spoločne s ním je v Jastrzebí aj slovenský bek Henrich Jaborník. Semifinále play-off v poľskej lige začína 12. marca. GKS Tychy sa postaví proti KH GKS Katowice a Unia Osvienčim vyzve JKH GKS Jastrzebie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články