Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Gabor vyhral bitku, Banská Bystrica základnú časť a je na prahu historických rekordov, Ďatelinka žartoval

TRENČÍN - Banskobystrickí hokejisti vyhrali základnú časť vrátane nadstavby v sezóne 2019/20. Podarilo sa im to druhýkrát po sebe a celkovo tretíkrát za posledné štyri sezóny. V ročníku 2016/17 aj 2018/19 sa po prvom mieste tešili aj z majstrovského titulu.
Zdroj: 34554
Zdieľajte:

Aktuálne majú na konte 119 bodov, čím vyrovnali svoj rekord zo sezóny 2016/17. Do konca nadstavby ostávajú ešte štyri zápasy, takže s najväčšou pravdepodobnosťou ho aj prekonajú: "Prvenstvo vždy poteší, ale nie je to náš primárny cieľ. Teraz ide play-off, sústredíme sa na to. Výhoda je hlavne domáce prostredie v prvých dvoch stretnutiach a v prípadnom siedmom dueli. Na oslavu nie je čas," hovorí kapitán Ivan Ďatelinka.

Prečítajte si aj

Rosandič strelil gól proti bývalému klubu, z Hradca Králové odchádza obrovská legenda

Piatková výhra v Trenčíne sa zrodila práve na jeho 37. narodeniny. "Barani" musia v záverečných zápoleniach pred štartom vyraďovacej fázy určiť správnu taktiku: "Niektorí chalani musia doliečiť nejaké veci, takže určite dostanú voľno, prestriedame sa a budeme pripravení na play-off," pokračuje. Súpera si nevyberá: "V play-off je nepríjemný každý jeden protivník. Pôjdeme od zápasu k zápasu s tímom, ktorý dostaneme. Nevyberáme si to. Kto príde, s tým budeme hrať," hovorí rodák z Topoľčian.

Na pohár Dušana Pašeka si ako kapitán určite siahne. Banská Bystrica ho dostane po poslednom kole nadstavby, ktoré hrá doma proti Zvolenu. Na programe je 15. marca: "Ja budem musieť, ale ešte uvidím, či to dovolím ostatným chlapcom," usmieval sa. Posledný krok k výhre v základnej časti, tri body z ľadu Dukly Trenčín, sa nerodil ľahko: "Bol to fyzický zápas. Trenčín hrá podobný hokej ako my. Sme radi, že sme vyhrali a že máme isté prvé miesto v základnej časti. Nie je to náš hlavný cieľ, ale do play-off ideme s výhodou domáceho prostredia. Pred nami napriek tomu ostáva ešte veľa zápasov. Nemôžeme sa s tým uspokojiť, aj keď sme radi za prvé miesto," hovorí Gilbert Gabor.

Svojich spoluhráčov potešil aj vyhranou bitkou proti Lukášovi Paukovčekovi. Trenčiansky hráč síce v závere rodáka zo Štokholmu zaľahol, ale dovtedy dominoval Gabor, ktorý si bol vedomý úspechu: "Dávam veľký kredit Paukovčekovi. Nemyslel som si, že by sa práve on šiel biť. Bitka bez prilby je trochu iná ako s ňou. Je to hokej. Vtedy tam bolo plno emócií, po zápase to už opadlo a verím, že protihráč je v poriadku," uznal. Paukovček mal údajne aj podozrenie na zlomeninu nosa.

Prečítajte si aj

VIDEO Keď 19-ročný Chára zmasakroval súpera, ktorý mal problém trafiť do šatne

K výhre 3:1 výrazne prispel mladý brankár Matej Gajan. Ten síce počas tejto sezóny neodchytal veľa zápasov, ale vždy podal skvelý výkon. Aj teraz ho od čistého konta obral jediný gól: "Bola tam mela pred bránkou, veľa som nevidel. Dlho nás tlačili a nejako to tam prepadlo," opisoval zásah od Sládka: "Nerozmýšľam nad tým, či dostanem šancu aj v play-off. Som rád, že som pomohol mužstvu a dostal príležitosť od trénerov. Teší ma aj môj výkon," uznal. Prvýkrát si vyskúšal tiež to ako chutí výhra v základnej časti: "Je to výborný pocit. Ja som niečo také ešte nezažil," dodal Gajan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články