Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Réway strelil prvý gól po dvoch rokoch, ušli mu však nervy a cíti rezervu v kondícii

POPRAD - Útočník Martin Réway po príchode do Popradu v rámci dohody s vedením klubu neposkytoval rozhovory pre médiá. Po nedeľnom zápase v Banskej Bystrici už ale pred novinárov predstúpil.
Zdroj: 34461
Zdieľajte:

Hodnotil tak prehru 3:5 po veľmi dramatickom priebehu stretnutia. K výsledku prispel jedným gólom v presilovke. Bol to jeho prvý presný zásah od sezóny 2017/18, kedy sa raz trafil za Slovan Bratislava v KHL. Gól nedal za Laval Rocket v AHL, MHK Dolný Kubín, švédsky Tingsryds AIF a ani české Kladno: "Sám neviem ako dlho to bolo. Vedel som, že je to dlho, niekde vzadu som na to myslel, ale hrám pre tím, snažil som sa spraviť čo najviac pre mužstvo. Som rád, že to padlo, ale škoda, že sme prehrali," hovorí Réway.

Prečítajte si aj

Cemana zamrzela reakcia fanúšikov, Bartánusova kuriozita nebola úmyselná

Postupne zapadol do tímu "kamzíkov", k ideálnemu osobnému pocitu má ešte ďaleko: "Určite sa cítim lepšie a lepšie, len v kabíne bola viróza, takže som vynechal tri zápasy," poznamenal: "Nerád sa však hodnotím. Myslím si, že môžem hrať lepšie. Som spokojný s tým, ako to ide, ale mám strašnú rezervu v kondícii. Snažím sa dostať do čo najlepšej formy pred play-off," tvrdí rodák z Prahy.

V zápase s Banskou Bystricou sa ale okrem gólu prezentoval aj náznakom bitky s Gilbertom Gaborom, počas ktorej mu ukázal nepekné gesto ruky. Nakoniec skončil s trestom 2+2 za hrubosť a "desiatka" priletela za nešportové správanie: "Ušli mi nervy. Potom som sa Gilbertovi ospravedlnil, pretože som spravil gesto, ktoré do hokeja nepatrí. Chcel by som sa ospravedlniť aj fanúšikom," kajal sa pred novinármi Martin Réway.

Tréner Peter Mikula ho skúša nielen v hre piatich proti piatim, ale aj v presilovkách či oslabeniach: "Zo začiatku som hral aj oslabenia. Teraz sa to postupne kryštalizuje. Potrebujeme nájsť ideálne zloženie formácií. Kolektív je skvelý. Verím, že môžeme dosiahnuť úspech," nechal sa počuť na margo tímových ambícií.

V tejto sezóne hrával za Kladno, napriek odchodu mosty nespálil: "Bolo tam pozitívne všetko. Ja nemôžem povedať na nikoho nič zlé, len herne mi to nesadlo a nebol som schopný pomôcť tímu tak, ako som si predstavoval. Chalanom stále držím palce. Ten kolektív je tiež skvelý, všetci ťahajú za jeden koniec lana. Nezaslúžia si vypadnúť," dodal Martin Réway vo svojom prvom rozhovore ako hráč HK Poprad.

Prečítajte si aj

2. liga spoznala finalistov: Na Západe vyhral Žiar nad Hronom, východ ovládlo Humenné
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články