Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Cemana zamrzela reakcia fanúšikov, Bartánusova kuriozita nebola úmyselná

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti Banskej Bystrice ďalej pokračujú na víťaznej vlne. Z posledných dvanástich zápasov prehrala len raz a je na prvom mieste tabuľky, kde má náskok už deviatich bodov pred Slovanom.
Zdroj: 33668
Zdieľajte:

"Barani" sa ale v nedeľu doma proti Popradu celkom natrápili. Mali skvelý úvod a otvorili skóre, fantastickou prihrávkou našiel Hohmann kolegu z útoku Hickmotta. Vzápätí síce Patrik Svitana deviatym gólom Popradu počas tejto sezóny v oslabení vyrovnal, lenže Marek Bartánus znova poslal do vedenia mužstvo spod Urpína.

Prečítajte si aj

Slovan neuspel ani proti Košiciam, Nitra zlyhala proti DVTK, Banská Bystrica v prestrelke porazila Poprad

Skúsený krídelník puk nahadzoval spoza bránky pred ňu, nakoniec si ho brankár Tomáš Vošvrda kuriózne hokejkou zrazil za čiaru: "Takýto gól som ešte nikdy nedal. Niekedy dávno som skúšal strieľať z bránkovej čiary a brankári si to sem-tam zrazili do bránky, ale spoza čiary to je premiéra. Úmysel v tom ale nebol, pretože som videl voľného Miloša Bubelu. Chcel som mu prihrať," vysvetľoval pre náš web Bartánus.

Zakrátko Joona Jääskeläinen zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Tento náskok Banskej Bystrice však Popradčania zásahmi Larkina a Réwaya znegovali, lenže v 35. minúte znova zabudla Jääskeläinena, ktorý pretlačil puk za Vošvrdu: "Kávu som si síce dať nemohol, ale dostal som veľa priestoru. Hohmann mi poslal krásnu prihrávku. Trochu som mal aj šťastia, ale pretlačil som to za čiaru," opisoval fínsky krídelník.

Odpor Popradu nakoniec zlomil Jordan Hickmott. Zaknihoval svoj 51. bod a stal sa prvým hráčom HC ´05, ktorému sa podarilo dvakrát prekonať 50-bodovú hranicu v základnej časti. Aj na tento zásah asistoval Cason Hohmann, duel opustil so štyrmi bodmi za prihrávky: "Darilo sa celej našej formácii. Mali sme dobrý štart do zápasu, rýchlo sme strelili prvý gól a nakoplo nás to. Veľmi dobre hrali aj ďalšie formácie, všetci prispeli k výhre. Svoje body nechcem preceňovať, ale som za ne veľmi rád," tvrdí.

Prečítajte si aj

Kris Versteeg je naspäť v Nitre: Ako dlho bude ešte pauzovať?

Jedna z mála vecí, ktorá hráčom Banskej Bystrice nevyšla, boli presilovky. Stále sú v nich najlepší v lige, no v nedeľu nevyužili žiadnu. Trénera Dana Cemana mrzelo hlavne to, že fanúšikovia pískali: "Nepomohlo nám, že v tretej tretine diváci pískali počas našej početnej výhody, hoci ju máme najlepšiu v lige. Občas sú aj také dni, kedy sa nemusí v presilovke dariť. Hráči robili všetko čo majú, no aj Poprad hral dobre oslabenia. Musíme popracovať na tom, čo nám dnes nešlo, avšak sme spokojní s tromi bodmi," dodal kanadský kouč.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články