Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Halák hlavnou postavou ceremoniálu, Seattle pripravil pre fanúšikov veľké prekvapenie

BOSTON - V Bostone sa pred zápasom udiala slávnostná ceremónia a jej ústrednou postavou bol Halák. Ten počas tejto sezóny dosiahol významný míľnik vo svojej kariére v NHL, keď sa 3. decembra stal 74. brankárom v ligovej histórii, ktorý odchytal svoj 500. zápas.
Zdroj: 34261
Zdieľajte:

Okorenil ho čistým kontom, ktorým pomohol Bruins k výhre 2:0 nad Carolinou. "Tridsaťštyriročnému bratislavskému rodákovi na ceremónii robili spoločnosť manželka, dcéra i syn. Od spoluhráčov dostal víno a hodinky, vedenie tímu mu venovalo pamätnú plaketu a striebornú hokejku. Okrem prítomných mu k tomuto míľniku zagratulovali aj bývalí spoluhráči prostredníctvom videa, ktoré v TD Garden pripomenulo aj jeho najsvetlejšie body v kariére. V nej v NHL odohral 14 sezón v dresoch Montrealu, St. Louis, Washingtonu, Islanders a Bostonu," informoval portál slovaknhl.sk. Halák má v tejto sezóne bilanciu 16-6-6 s 91,8% úspešnosťou zákrokov, celkovo v profilige zaznamenal 50 shutoutov.

Prečítajte si aj

Nahnevaný Šimun: Naštartoval som bývalý klub!

Vedenie novovznikajúcej hokejovej organizácie zámorskej NHL v Seattli sa dohodlo na spolupráci s tamojšou železničnou spoločnosťou. Tá plánuje investovať 7 miliónov dolárov do rekonštrukcie jednokoľajovej trate z centra k novému štadiónu. Zámerom je odľahčiť zložitú dopravnú situáciu v meste.

Prečítajte si aj

Bratislava Capitals smeruje do EBEL ligy

Vedenie klubu zároveň avizuje bezplatnú cestu na zápas pre fanúšikov, ktorí disponujú permanentkou, či vstupenkou na zápas. Seattle sa tak stane tretím klubom NHL, ktorý ponúkne priaznivcom tento benefit. Podľa predbežných odhadov využije železničnú dopravu v otváracej sezóne klubu 2021/2022 približne 25% priaznivcov.

"Rešpektujeme históriu jednokoľajovej dráhy a chceme ľudom pripomenúť jej pôvodný zámer. Som veľmi vďačný za túto spoluprácu," citovala agentúra AP prezidenta klubu Toda Leiwekeho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články