Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kanadská legenda NHL zabojuje na staré kolená o prvý Stanley Cup, bola vymenená do Pittsburghu

PITTSBURGH - Hokejistov Pittsburghu Penguins posilnil pred play off veterán Patrick Marleau. Skúsený kanadský útočník prišiel k "tučniakom" tesne pred uzávierkou transakcií v NHL zo San Jose, ktoré už dávnejšie prišlo o šancu postúpiť do vyraďovačky. Sharks za neho získali podmienenú voľbu v 3. kole draftu.
Zdroj: 33875
Zdieľajte:

Štyridsaťročný Marleau odohral v San Jose drvivú väčšinou svojej kariéry. Sharks si ho vybrali v roku 1997 ako draftovú dvojku a za "žralokov" hral potom nepretržite až do roku 2017. Následne na dva roky zamieril do Toronta. Po vykúpení zmluvy sa na začiatku tejto sezóny do San Jose vrátil, v 58 zápasoch zaznamenal 20 bodov za desať gólov a rovnaký počet asistencií.

Prečítajte si aj

VIDEO Ottawa vymenila konkurencii svoje dve veľké ofenzívne hviezdy, získala niekoľko draftových výberov

Marleau má v zbierke dve zlaté olympijské medaily (2010, 2014) a dva tituly majstra sveta (2003, 2004), no ešte nikdy nezdvihol nad hlavu Stanleyho pohár. Teraz si chce sen splniť v drese Pittsburghu, ktorý má aj v tomto ročníku tie najvyššie ambície. V Metropolitnej divízii mu momentálne patrí druhé miesto za Washingtonom. Ak by Penguins získali majstrovskú trofej, treťokolový výber, ktorý Sharks vo výmene získali, by sa zmenil na druhokolový, informoval portál tsn.ca.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články