Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ottawa vymenila konkurencii svoje dve veľké ofenzívne hviezdy, získala niekoľko draftových výberov

OTTAWA - Klub Ottawa Senators ako prvý roztočil kolotoč výmen pred pondelkovou uzávierkou transakcií v zámorskej NHL (21.00 SEČ).
Zdroj: 23470
Zdieľajte:

Najprv poslal do Colorada ruského hokejistu Vladislava Namestnikova, za ktorého získal voľbu v 4. kole budúcoročného draftu. Následne sa Senators rozlúčili aj s ďalším útočníkom Jeanom-Gabrielom Pageauom, ktorý zamieril do New Yorku Islanders. Vedenie "ostrovanov" za neho obetovalo tri draftové výbery - v 1. a 2. kole draftu v roku 2020 a v 3. kole v roku 2022.

Prečítajte si aj

VIDEO Carolina získala hviezdu Floridy, opačným smerom poslala dvojicu útočníkov

Dvadsaťsedemročný Namestnikov začal sezónu v New Yorku Rangers, už po dvoch zápasoch ho ale "jazdci" vymenili do Ottawy. Za Senators odohral 54 stretnutí, v ktorých strelil 13 gólov a pridal 12 asistencií. V minulosti obliekal v profilige aj dres Tampy Bay. Namestnikovovi vyprší súčasná dvojročná zmluva s priemerným ročným zárobkom štyri milióny dolárov tento rok v lete, ak dovtedy nepodpíše nový kontrakt, stane sa neobmedzeným voľným hráčom.

Pageau viedol so 40 bodmi (24+16) v 60 dueloch produktivitu "senátorov" v tomto ročníku. Dvadsaťsedemročný center bol Ottawe verný celú svoju doterajšiu profiligovú kariéru, ktorú začal v sezóne 2012/2013. Rovnako ako Namestnikovovi aj jemu sa skončí kontrakt, ktorý mu garantuje 3,1 milióna USD za sezónu, na konci júna. Prvokolový výber, ktorý získala Ottawa v rámci trejdu, sa presunie z roku 2020 do 2021, ak ho Senators nepoužijú v tohtoročnom drafte na jedného z prvých troch draftovaných hráčov. Informoval o tom portál tsn.ca.

Prečítajte si aj

VIDEO Dlhoročný hráč NHL zavesil korčule na klinec, Stanley Cup nikdy nezískal
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články