Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hokejisti hazardujú so životom a zdravím, hovorí komisár SADA

BRATISLAVA - Neraz sa v hokeji či iných športoch stalo, že sa športovec v priebehu záťaže sklátil na zem. Posledný prípad sa stal nedávno v Anaheime, kde museli lekári ratovať hráča St. Louis Jaya Bouwmeestera.
Sads d dasd dsad.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tomáš Pagáč je komisárom SADA (Slovenská antidopingová agentúra) a v nasledujúcich riadkoch prezradil, akým spôsobom hokejisti hazardujú so životom a zdravím. Doslova ide o neuveriteľné praktiky. „Veľa hráčov užíva veľa povolených látok hlavne stimulačnej povahy, čo do budúcna predstavuje veľké zdravotné riziko. Stimulanty vám vo svojej podstate nedodajú energiu, ale ako keby zmobilizujú všetko, čo je v tele a dajú to všetko do pohybu. To sa deje s našim organizmom pri ohrození života. Presne takto fungujú stimulanciá. Keď niekto takto funguje celý rok a núti ísť telo na hranu, tak si môže vytvoriť vážne ochorenia obličiek, pečene či srdca. Športovcom niekedy chýba osveta v rámci výživových doplnkov, ktorá by mala byť hlavne o strave a nie o doplnkoch," uvádza v debate pre sport.sk.

Prečítajte si aj

Draisaitl kritizoval Košice po zbabranom derby

Hokejisti dlhodobo používajú ako doping žuvací tabak, ktorý podľa najnovších zistení nie je úplne legálnou látkou v našich končinách. Tabak v kombinácii s rôznymi nápojmi môže mať v konečnom dôsledku fatálne následky. „Športovci častokrát využívajú tzv. predtréningové pumpy, ktoré ich majú nabudiť. V tých menej nebezpečných je v jednej tabletke naraz kofeín, taurín niekedy je tam synefrín. Potom po mesiaci zistia, že tá predtréningová pumpa nefunguje, pretože si na to telo zvykne. K tomu sa pridávajú aj rôzne kofeínové tablety, pričom jedna môže obsahovať toľko kofeínu, ako keby ste vypili desať káv," opisuje ďalej Pagáč a následne dodáva:

Prečítajte si aj

VIDEO Podešva vo výnimočnej situácii, Turek vymenoval fakty, pre ktoré Detva trpí

„Používanie liekov na prechladnutie, ktoré si hráči dávajú pred zápasom a niekedy ich dokonca zapíjajú energetickými nápojmi. Potom to môže mať tak závažné dôsledky na zdravie srdca, že chalani nám na ľade odpadávajú a nemôžeme sa čudovať aj úmrtiam počas zápasov."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články