Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dallas so Sekerom vyhral, Kovaľčuk v Montreale skončil, Buffalo s novou posilou

NEW YORK - Hokejisti Dallasu zvíťazili v zápase zámorskej NHL na domácom ľade nad Chicagom 2:1. Za domácich odohral takmer 25 minút slovenský obranca Andrej Sekera, do štatistík si zapísal jednu strelu.
Zdroj: 33636
Zdieľajte:

Hokejisti St. Louis zvíťazili v Minnesote 4:1, gólom a asistenciou k tomu prispel Oskar Sundqvist, 32 úspešných zákrokov si pripísal brankár Jordan Binnington. Blues zvíťazili štvrtýkrát za sebou a potvrdili post lídra Západnej konferencie.

Buffalo - Winnipeg 2:1

Dallas - Chicago 2:1

New York Islanders - San Jose 4:1

Detroit - Calgary 2:4

Minnesota - St. Louis 1:4

Los Angeles - Edmonton 2:4

Anaheim - Vegas 5:6pp

Hokejový klub zámorskej NHL Washington Capitals získal z Montrealu Canadiens ruského útočníka Iľju Kovaľčuka. Montreal za 36-ročného hráča dostal výber v treťom kole tohtoročného draftu.

Kovaľčuk bude v Capitals štvrtým hviezdnym ruským hráčom po Alexandrovi Ovečkinovi, Jevgenijovi Kuznecovovi a Dmitrijovi Orlovovi. V tejto sezóne odohral za Canadiens 22 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal sedem asistencií.

Pozrite si aj

VIDEO Carolina uspela v Toronte s nezvyčajnou posilou: V bránke úspešne pôsobil domáci rolbár a vytvoril rekord!

"Iľja je talentovaný ofenzívny hráč, ktorý nám poskytne dodatočnú flexibilitu v útoku," citovala agentúra AP generálneho manažéra Washingtonu Briana MacLellana. Kovaľčuk odohral v NHL v základnej časti 919 zápasov, v ktorých nazbieral 872 bodov (442+430).

Prečítajte si aj

VIDEO Výmena na trase Las Vegas - Winnipeg, Sakic je nadšený z českého reprezentanta

Vedenie klubu NHL Tampa Bay Lightning podpísalo zmluvu s hokejovým obrancom Zachom Bogosianom. Kontrakt znie na jeden rok a má výšku 1,3 milióna dolárov.

Dvadsaťdeväťročný Američan naposledy obliekal dres Buffala Sabres. Klub ho minulý týždeň suspendoval za to, že sa odmietol hlásiť na farme. Sabres poslali skúseného beka do rezervného tímu Rochester Americans (AHL) po tom, čo si ho nestiahol žiaden tím z listiny nechránených hráčov.

Pozrite si aj

VIDEO Erik Černák si opäť nedal pozor: Tentoraz si to odskákal center Las Vegas

Dvadsaťdeväťročný Američan vynechal prvých 22 zápasov sezóny, keďže sa zotavoval z operácie bedrového kĺbu. V tomto ročníku odohral za Buffalo iba 19 stretnutí s bilanciou jeden gól a štyri asistencie, ďalších sedem zápasov sledoval z tribúny ako zdravý náhradník. Bogosian v minulosti obliekal aj dresy Atlanty, respektíve Winnipegu, na konte má celkovo 636 profiligových štartov a 194 bodov (53+141). Informovala agentúra AP.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články