Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Výmena na trase Las Vegas - Winnipeg, Sakic je nadšený z českého reprezentanta

LAS VEGAS - Vedenie klubu NHL Vegas Golden Knights vymenilo hokejového útočníka Codyho Eakina do Winnipegu Jets za podmienenú voľbu v 4. kole budúcoročného draftu.
Útočník William Carrier (vpravo) oslavuje gól v v zápase hokejovej NHL Colorado Avalanches - Las Vegas.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Dvadsaťosemročný center sa vracia do svojho rodného mesta. Klub z Las Vegas si ho vybral v roku 2017 v rozširovacom drafte, predtým hral v profilige za Washington a Dallas. V tejto sezóne strelil v drese Golden Knights štyri góly a pridal šesť asistencií v 41 zápasoch.

Prečítajte si aj

VIDEO Nováčik Tipsport ligy s jasným odkazom pre fanúšikov

Eakin odkrajuje poslednú sezónu zo svojej štvorročnej zmluvy, 1. júla sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Informoval o tom web tsn.ca.

Český hokejový brankár Pavel Francouz predĺžil zmluvu s klubom NHL Colorado Avalanche o ďalšie dve sezóny. Nový kontrakt mu vynesie dva milióny dolárov ročne.

Pozrite si aj

VIDEO Erik Černák si opäť nedal pozor: Tentoraz si to odskákal center Las Vegas

Dvadsaťdeväťročný Francouz podpísal prvú zmluvu s Avalanche ako nedraftovaný voľný hráč v roku 2018, predtým chytal tri roky v KHL za Traktor Čeľabinsk. V tomto ročníku dostal v bránke Colorada šancu v 22 dueloch, pričom vychytal 14 víťazstiev. V priemere inkasoval 2,44 gólu na zápas, s úspešnosťou zásahov 92,3 percenta mu patrí šieste miesto v lige.

Prečítajte si aj

Otáznik nad Štrauchom, výpadok Ťavodu

V Colorade, kde mu pôvodný kontrakt vyprší po tejto sezóne, sa o priestor v bránkovisku delí s Nemcom Philippom Grubauerom. "Sme nadšení, že ho máme pod zmluvou na ďalšie dva roky. V tomto ročníku je dôležitou súčasťou nášho tímu a podával skutočne vynikajúce výkony, najmä vtedy, keď sme to najviac potrebovali. Pavel je pracovitý profesionál a skvelý spoluhráč," povedal pre klubový web generálny manažér "lavíny" Joe Sakic.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články