Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Libor Hudáček prežíva v Liberci životnú sezónu, útočí na prekonanie dvoch najdôležitejších rekordov klubu

LIBEREC - Slovenský útočník Libor Hudáček sa môže v tejto sezóne zapísať do histórie hokejového klubu z Liberca, pretože útočí na prekonanie rekordov v počte bodov aj gólov získaných za jednu sezónu, respektíve základnú časť.
Zdroj: 31635
Zdieľajte:

29-ročný útočník doposiaľ získal na seniorskej úrovni počas jednej sezóny najviac bodov v minulom ročníku, keď tiež ako hráč Liberca nazbieral 39 bodov (17+22) a v play-off pridal ďalších sedem. Teraz je jeho zápis oveľa lepší, pretože na konte má po 44 dueloch českej Extraligy už fantastických 55 bodov (27+28). Do konca základnej časti ostáva odohrať ešte sedem stretnutí.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica bude musieť hrať asi v Brezne, chystá sa rekonštrukcia štadióna

Liberec je navyše v tabuľke so ziskom 93 bodov prvý, pred Spartou Praha má náskok ôsmich bodov a navyše tri zápasy k dobru. Naspäť k Hudáčkovi, ktorý je okrem iného tretím najproduktívnejším hráčom aktuálnej sezóny v Extralige. Na prvého Milana Gulaša (32+38) má vysokú stratu, ale druhý Michal Birner, spoluhráč z Liberca, má náskok len jedného bodu.

Libor Hudáček potrebuje už len šesť bodov na to, aby vyrovnal zápis legendárneho Petra Nedveda zo sezóny 2011/12, ktorý v drese Liberca získal počas jednej základnej časti 61 bodov. Zdá sa, že o nový rekord "bielych tigrov" sa pobije slovenský reprezentant práve s Birnerom. Rodák zo Spišskej Novej Vsi útočí aj na rekord v počte nastrieľaných gólov.

Prečítajte si aj

Teší ma, že naši hráči zaujali popredné kluby ligy, hovorí Turek. Vyzdvihuje prácu s mladíkmi

Aktuálne ich má na konte 27, čo je len o jeden menej ako sa podarilo zaknihovať v ročníku 2013/14 ďalšiemu Slovákovi Martinovi Bartekovi. V tomto ohľade berieme do úvahy počiny z Extraligy, keďže v rámci celej histórie klubu je prvý Mojmír Musil s 31 zásahmi. Tie dokázal streliť v sezóne 2001/02 v druhej najvyššej českej súťaži.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články