Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Teší ma, že naši hráči zaujali popredné kluby ligy, hovorí Turek. Vyzdvihuje prácu s mladíkmi

DETVA - Hokejisti Detvy prišli pred koncom prestupového obdobia o väčšinu najväčších opôr. Niekoľko hráčov sa z tohto podpolianskeho klubu dostalo aj do reprezentácie, takže nečudo, že zaujali predstaviteľov iných slovenských tímov bojujúcich o titul či českých Extraligistov.
Zdroj: 31208
Zdieľajte:

Ako prvý odišiel do Vítkovíc útočník Peter Šišovský. Nasledovali ho aj jeho spoluhráči z elitnej formácie. Peter Zuzin si to namieril do neďalekého Zvolena, spoločne s ním aj Ján Sýkora, no i brankár Roman Petrík či ďalší útočník Jakub Žilka. Kapitán Martin Chovan zas posilnil HK Poprad: "Zobrali sme to v dobrom. Ja som rád, že o našich hráčov bol veľký záujem. Sú dobrí, bolo to vidieť. Mňa teda teší, že išli do silných klubov," hovorí pre hokejovysvet.sk tréner mužstva Josef Turek.

Prečítajte si aj

Kováčik sa zastal Blackwatera, nevidí dôvod pre ďalší trest: Vyjadril sa aj k rozhodcom

Ich odchody český tréner neberie v zlom: "Prišlo to tak postupne. Najskôr hrali u nás, dostali sa do národného tímu, podávali dobré výkony, čím zaujali špičkové slovenské kluby, čo nás tešilo. My pracujeme skôr s hráčmi, ktorých tieto popredné kluby nechceli. Snažíme sa im pomôcť a vrátiť ich výkonnostne nahor. Máme k dispozícii káder, ktorý sa utvoril pred sezónou. Počas nej sme ho doplnili len o Šišovkého, ktorý prišiel z Topoľčian a nedávno ešte dorazil Zalivin," vysvetľuje detviansky kouč.

Do nadstavby vstúpi Detva zo spodných pozícií v tabuľke. Posledné kolo základnej časti rozhodne. Najlepšie po ňom môže skončiť desiata: "Cieľ v nadstavbe nie je žiadny. Od začiatku sezóny máme mladé mužstvo, zapracovali sme do zostavy mladých hráčov. Chceme vyhrať každý ďalší zápas a je jedno v akej zostave nastúpime. Rešpektujeme však silu každého súpera, no my sa snažíme v akejkoľvek zostave, ktorú postavíme, vyhrať," jasne hovorí Turek.

Pozrite si aj

VIDEO Zigo sa Sládka nezľakol, medzi nich sa však postavili rozhodcovia

Celá sezóna bola veľkou školou pre niekoľkých vekom ešte juniorov: "Ľupták, Čenka, Golian, Lalík či Turan sú v tíme prakticky od prvého kola. Vytvorili sme z nich povedzme jednu päťku. Oliver Turan sa v tejto sezóne dostal dokonca na MSJ, rovnako tak Andrej Golian pred rokom," pochvaľuje si tréner, ktorý na Slovensku viedol aj Skalicu, Zvolen, Trenčín alebo juniorku Slovana Bratislava.

Táto sezóna síce pre Detvu podľa všetkého neskončí postupom do play-off, keďže na ôsmu priečku klub aktuálne stráca sedemnásť bodov, avšak nedá sa považovať za neúspešnú: "Keď som prišiel, tak Detva bola prvým rokom v Tipsport lige a získali sme 40 bodov. Minulú sezónu to bolo 62. Aj s tým, že nám nejaké body odpočítali za zápas s DVTK, nám treba získať ďalších 14, aby sme minulý ročník vyrovnali. Keď si vezmem do úvahy, že koľko hráčov nám odišlo a koľko ich bolo zranených, je to pre nás úspech," myslí si Josef Turek.

Práve zdravotné problémy narobili nepríjemnosti: "Zranení boli Zuzin, Sýkora, Šišovský a Tomáš Klíma takmer celú sezónu. Ide o kľúčových hráčov, čo vždy zanechá stopu. Juniori budú dávať góly ťažšie, ale môžu sa z nich stať kvalitní hráči. Myslím si, že počas celej sezóny dostávali dostatok herného času," dodal Josef Turek v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Zoznam legionárov v tímoch Tipsport ligy po uzávierke prestupov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články