Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ak prídu fanúšikovia v takom počte ako do Kubína, nemusíme sa obávať, hovorí pred štartom finále Západu Niki Jaško

ŽIAR NAD HRONOM - Ambiciózny stredoslovenský nováčik 2. ligy HK MŠK Žiar nad Hronom sa s kvalitným kádrom dostal do finále skupiny Západ, kde vyzve silný MŠK Púchov, víťaza základnej časti západnej skupiny.
Zdroj: 34157
Zdieľajte:

Púchovčania išli celý ročník neohrozene dopredu a prehrali len jeden zápas. Bolo to práve so Žiarom, konkrétne 14.12.2019 pri prestrelke 8:7, ktorá vyvrcholila až v nájazdoch. Druhý vzájomný duel vyhral Púchov 6:1. Najproduktívnejším mužom tímu je 40-bodový Kirill Romanov. Vysokú kvalitu protivníka si uvedomuje aj žiarsky útočník Niki Jaško, ktorý prišiel do mužstva pred štartom play-off z Bratislavského hokejového klubu.

Prečítajte si aj

Trade deadline: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Tipsport lige

"Púchov od začiatku sezóny všetkým odkazuje, že chce postúpiť do 1. ligy. Stavia to na výborných hráčoch a ukázali, že majú veľmi dobrý tím," hovorí pre hokejovysvet.sk 21-ročný krídelník. Žiar ale v semifinále skupiny Západ prešiel cez Dolný Kubín jednoznačne 3:0, takže chce v nastolenom trende pokračovať aj naďalej.

"Nemáme čo meniť, pretože máme štyri veľmi dobré vyrovnané päťky a mnoho hráčov, ktorí vedia dávať góly. Navyše, mať brankára, akým je Marek Šimko, je obrovská výhoda pre akýkoľvek tím," tvrdí Jaško. Žiar však začína sériu na ľade súpera: "Z určitého pohľadu je to vždy nevýhoda, no verím, že to nezohrá veľkú úlohu a že to zvládneme. Ak navyše prídu fanúšikovia aspoň v takom počte ako do Dolného Kubína, tak sa nemusíme obávať," nechal sa počuť.

Jaško bol v základnej časti štvrtým najproduktívnejších hráčom celej 2. ligy a patrila mu pozícia najlepšieho strelca súťaže. Formu zobral so sebou aj do play-off, kde zatiaľ v troch duelov zaknihoval štyri body (1+3): "Pred play-off nás prišlo do Žiaru viacero a v takomto čase nebýva už príliš čas na rozmýšľanie. Myslím si, že nikto nemal žiadny problém a nabehli sme okamžite do plného režimu," dodal na margo prestupu pre hokejovysvet.sk útočník Niki Jaško.

Prečítajte si aj

VIDEO Zvolen získal po Petríkovi a Sýkorovi z Detvy aj svojho odchovanca, káder je uzavretý
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články