Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO 30. august 2020: Realita?

PREŠOV - Tretie najväčšie mesto na Slovensku ostalo bez najrýchlejšej kolektívnej hry.
Zdroj: 31537
Zdieľajte:

Prešovský zimný štadión naposledy "vydýchol" v máji 2018. Od tej doby ho zatvorili pre nevyhovujúci stav strechy a do rozsiahlych rekonštrukčných prác sa pustila firma Swietelsky. Výsledok? Za takmer dva roky sa nič nezmenilo, akurát sa vymenili nové laná za staré.

Prečítajte si aj

VIDEO Ďalšie zvučné meno si oblečie dres Martina

V Prešove stále súperia s rôznymi nedostatkami. Okrem toho sa permanentne zvyšuje cena za práce. Pôvodne to malo byť 4,5 milióna, v súčasnosti sa pracuje s cifrou 4,9 milióna. „Rekonštrukcia zimného štadióna patrí medzi naše priority a jej príprave sa intenzívne venujeme od roku 2015, prakticky od momentu, kedy odborný posudok skonštatoval narušenú statiku strechy,“ uviedla primátorka mesta Andrea Turčanová pre web presov24.sk. Hovorca Vladimír Tomek pridal:

Prečítajte si aj

V Detve kriesili fanúšika, v Poprade "úradoval" Blackwater

„V súčasnosti je vyhotovená projektová dokumentácia zahŕňajúca všetky nedostatky, ktoré nebolo možné objektívne predpokladať v rámci projektových prác v prvej etape rekonštrukcie. Táto projektová dokumentácia obsahuje tribúny, sedadlá, vstup pre divákov a všetky prvky, ktoré sú nevyhnutné pre chod štadióna.“

A na záver slovo patrilo samotnému zhotoviteľovi konkrétne riaditeľovi firmy Swietelsky Štefanovi Olejníkovi.

„Realizujeme práce v zmysle Zmluvy o dielo a harmonogramu. V súčasnosti vzhľadom na poveternostné podmienky prebiehajú práce podľa možnosti práce na rekonštrukcii strechy. Dolaďuje sa geometria strechy a montujú sa styčníky lán. V zmysle zmluvy o dielo náš rozsah prác ukončíme 30.8.2020,“ informoval Olejník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: presov24.sk

Diskusia

Podobné články