Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Southorn po hodoch prežíva bodové suchoty, rekord Maioneho však má stále na dosah

BANSKÁ BYSTRICA - Kanadský obranca Jordon Southorn má stále našliapnuté k tomu, aby aspoň vyrovnal rekord Mathewa Maioneho v počte získaných bodov obrancu za jednu základnú časť najvyššej slovenskej súťaže.
Zdroj: 34150
Zdieľajte:

Maione počas ročníka 2016/17 odohral v základnej časti 55 zápasov a získal 57 bodov za desať gólov a 47 asistencií. Southorn má na konte momentálne 46 bodov (13+33) a pred sebou ešte dvanásť zápasov, v ktorých má šancu svojho krajana vyrovnať alebo dokonca prekonať. Jeho bodové konto ale mohlo byť oveľa vyššie, posledné týždne mu však nevyšli podľa predstáv.

Prečítajte si aj

Trade deadline: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Tipsport lige

Od 30.12.2019 do 10.01.2020 získal v každom zo štyroch zápasov proti Trenčínu, Liptovskému Mikulášu, Zvoleu a Detve po dva body, no odvtedy ich za sedem stretnutí nazbieral tiež len dva. Nebodoval s Miškolcom, Michalovcami, Popradom, MAC aj Trenčínom. Po jednej asistencii zaznamenal proti Slovanu a Liptovskému Mikulášu. Navyše stál dva zápasy kvôli incidentu zo zápasu v Poprade. Prvýkrát v sezóne sa stalo, že by nezískal bod v troch stretnutiach po sebe, na ktoré nastúpil.

Dá sa síce povedať, že posledný mesiac aj niečo je od neho celkom chabý, lenže ak tak má fantastických 46 bodov. Viac ich v Tipsport lige počas tejto sezóny nazbierali len Jindřich Abdul, Allan McPherson, Marcel Haščák, Josef Mikyska, Brock Trotter a Dávid Skokan. Druhý v bodovaní obrancov je po Kanaďanovi zadák HKM Zvolen - Willie Corrin (17+20).

Jordon Southorn má teda šancu dotiahnuť sa na historický zásah Maioneho. K jeho vyrovnaniu potrebuje ešte jedenásť bodov, na čo má dvanásť zápasov. Dva do konca základnej časti a desať v nadstavbe. Ak nastúpi do všetkých, tak sa dostane na hranicu 55 odohraných zápasov, čo je rovnaký počet ako mal v rekordnej sezóny na konte Maione.

Prečítajte si aj

Kriškovi bolo bývalých spoluhráčov ľúto, Owens si prišiel po titul: Vyhýba sa Mlynarovič hattricku?

29-ročný Southorn strávil na ľade 888 minút a 50 sekúnd, vyslal 102 striel a nazbieral 116 trestných minút. Po Jánovi Brejčákovi je druhým najtrestanejším hráčom "baranov".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články