Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Aplauz na svoju adresu si neúmyselne oddialil, Trenčín sa nesmie nechať rozhodiť súpermi

MICHALOVCE - Na začiatku druhej polovice februára zlomili nelichotivú sériu a vo veľkom štýle. Michalovským hráčom pri ukončení štyroch prehier za sebou padol za obeť Trenčín. V zápase na Zemplíne zvonila žŕdka po zakončení Töröka a duel nedohrali Vorobyov (5+DKZ za vrazenie na mantinel) po kontakte s Petrom Sojčíkom (zlomenina nosa a lícnej kosti).
Zdroj: 33575
Zdieľajte:

"Prevažne sme boli lepší ako Trenčín, ktorý je ťažkým súperom. Myslím si, že sme ho zdolali aj zásluhou divákov. Neviem, ako si počínali konkurenti, ale toto je veľmi dôležitá výhra," hodnotil 50. kolo v Michalovciach Tomáš Török, ktorý po príchode na Zemplín obohatil svoje konto vo dvoch zápasoch tromi prihrávkami.

Prečítajte si aj

V Detve kriesili fanúšika, v Poprade "úradoval" Blackwater

Syn bývalého hokejistu a dnes videoanalytika Zvolena Jaroslava dosť nečakane zavítal na východné Slovensko. Každopádne stal sa ďalším hráčom, ktorý opustil potápajúcu sa loď Detvy. "Nejaké chýry ohľadom prestupu som zachytil pár týždňov dozadu. Verím, že aj ja prispejem k tomu, aby sa Michalovce dostali do play-off," prezentoval svoj najhlavnejší cieľ. Török okrem doterajších prihrávok sa mohol uviesť pri debute pred michalovským publikom gólom. V 31. minúte šikovne vypichol puk ťažkopádnemu Brodeurovi a ostalo už iba prekonať Mateja Tomeka. Puk však nasmeroval do ľavej tyčky, aj keď už v predstihu dvíhal ruky nad hlavu, no napokon ostal sklamaný. "Prv som si myslel, že to bol vnútorný odraz, čo však nebolo. Nič sa nedeje. Nachádzame sa vo fáze, kedy je jedno, kto nastrieľa góly," doplnil 24-ročný útočník.

Pozrite si aj

VIDEO Geniálny nájazd, z ktorého onemel aj komentátor: Hráč Davosu si takúto frajerinu dovolil v 9. sérii!

"Odohrali sme hroznú druhú tretinu. Za prijateľný stav v tejto časti môžeme ďakovať Tomekovi. Michalovce zaslúžene vyhrali, pretože boli oveľa hladnejšie po triumfe," uviedol autor jediného gólu Trenčína Mikyska. Vojaci prišli na východ bez viacerých opôr. Chýbali Valent, Bartovič, Valach či Bezúch. "Čiernu" listinu nechtiac rozšíril aj Sojčík, ktorý z hry odstúpil po tri a pol minútach po zásahu domáceho Vorobyova. "Celú sezónu sa stretávame s absenciami niektorých hráčov. Je to hokej a na to sa nemôžeme vyhovárať. Chceme sa dostať na štvrté miesto, no takéto straty bodov nás mrzia. Ďalšie zápasy taktiež nebudú ľahké," avizuje krídelník prvej formácie žlto-červených.

Mikyska s Kanaďanom Aldersonom sú najhlavnejší strojcovia trenčianskych víťazstiev. Obom to v aktuálnom ročníku sype, ale to sa nepodarilo realizovať na ľade nováčika. "Tu sme príliš nepociťovali, že nás súper pozorne strážil. Skôr to bolo v stretnutí s Banskou Bystricou. My sa však nesmieme nechať rozhodiť rôznymi faulami a provokáciami," uzavrel Josef Mikyska.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články