Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rozhodca Stano nedostane za udalosti zo zápasu v Poprade žiadny trest

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia SZĽH rozhodla, že rozhodca Peter Stano nedostane žiadny trest. Konanie bolo zastavené, pretože skutok nie je disciplinárnym previnením.
Zdroj: 31140
Zdieľajte:

"Pre naplnenie skutkovej podstaty akéhokoľvek disciplinárneho previnenia sa vyžaduje splnenie nielen formálnych znakov formulovaných v tej, ktorej skutkovej podstate, ale musí taktiež dôjsť k naplneniu materiálnej stránky disciplinárneho previnenia. Pod materiálnou stránkou je potrebné rozumieť Disciplinárnym poriadkom SZĽH a normami zväzu chránený verejný záujem, alebo práva a záujmy konkrétnych osôb.

Prečítajte si aj

Husársky kúsok Popradu: Do tímu získal reprezentanta a kapitána konkurenčného klubu

V danom prípade zaujala DK stanovisko, že v prejednávanej veci nedošlo k naplneniu materiálnej stránky disciplinárneho previnenia, pretože konanie, resp. nekonanie disciplinárne obvineného rozhodcu nezasiahlo negatívne do oprávnených záujmov a práv tretích osôb (hráč Southorn v dôsledku nesprávnych zápisov v zápise o stretnutí nebol dodatočne disciplinárne postihnutý) a taktiež dôsledku konania nedošlo k narušeniu integrity súťaže, pretože toto konanie nedosiahlo takúto intenzitu," píše sa v odôvodnení SZĽH.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články