Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prestupový boom vo Švajčiarsku, hráči sú na roztrhanie

BERN - Slovenská Tipsport liga priniesla v posledných dňoch veľa zaujímavých prestupov, avšak poriadny boom nastal aj vo švajčiarskej NLA.
Zdroj: 24027
Zdieľajte:

SC Rapperswil-Jona Lakers posilnil kanadský útočník Tom Pyatt, ktorý prišiel zo švédskeho mužstva Skellefteå AIK. Legionár tak musel putovať aj z klubu preč, keďže v NLA je štvorčlenný limit na cudzincov. Američan Casey Wellman sa vybral do SC Bern, odkiaľ ho otočili naspäť. Neprešiel totiž zdravotnou prehliadkou, a tak stále patrí do Lakers.

Prečítajte si aj

VIDEO Skúsený americký brankár s minulosťou v NHL sa vydáva do Švédska na prvé európske angažmán

EHC Biel-Bienne posilnil zadné rady, z fínskeho Jukuritu prišiel na hosťovanie ruský obranca Alexander Yakovenko. HC Davos si z hosťovania práve v Bielu povolal naspäť fínskeho beka Otsa Rantakariho. Ďalší fínsky zadák a síce už 36-ročný štvornásobný víťaz Liigy aj majster sveta, Topi Jaakola, dorazil z Pelicans do ZSC Lions.

HC Lugano potvrdilo, že zo švédskeho Färjestadu získalo útočníka Johana Ryna, Genève-Servette HC zase z nemeckého celku Schwenninger Wild Wings priviedol Kanaďana Jordana Carona. Zapracovalo aj Lausanne, kde dorazil kanadský ofenzívny hráč Alexandre Grenier tiež z nemeckej DEL-ky, ale z mužstva Iserlohn Roosters.

Prečítajte si aj

Ďatelinka odohral osemstý zápas, končiť sa zďaleka nechystá: Chcem to ťahať čo najdlhšie

Už skôr HC Ambri-Piotta predstavila tri posily na novú sezónu 2020/21. Okrem slovenského útočníka Stanislava Horanského, ktorý pôsobí vo Švajčiarsku už niekoľko rokov a nespadá medzi legionárov, sú novicmi v tíme aj Cédric Hächler a Damiano Ciaccio. V tíme je záujem aj o to, aby prišli dvaja najproduktívnejší hráči nižšej NLB - Philip-Michaël Devos a Jonathan Hazen.

Slovinský útočník Jan Muršak by mal po sezóne vymeniť SC Bern za švédsku Frolundu, kde už pôsobil. Mauro Jörg podľa všetkého zamieri trasou Lugano - Lausanne. Do Bernu by sa mohol pre zmenu vrátiť Cory Conacher.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: swisshockeynews.com, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články