Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ďatelinka odohral osemstý zápas, končiť sa zďaleka nechystá: Chcem to ťahať čo najdlhšie

BANSKÁ BYSTRICA - Súčasný kapitán HC ´05 iClinic Banská Bystrica nastúpil v stredu proti Novým Zámkom na svoj jubilejný osemstý zápas v najvyššej slovenskej súťaži.
Zdroj: 26191
Zdieľajte:

Prvé štarty pridal ešte v baráži za Topoľčany, potom mu ponúkol šancu Martin, kde odohral 412 zápasov: "Najskôr som tam odohral vkuse päť rokov. Potom som odišiel do Slovana a znova sa do Martina vrátila. Podarilo sa nám raz vybojovať tretiu priečku, vtedy nás vyradili Košice, ktoré následne získali titul. Na to pôsobenie sú krásne spomienky, aj keď v Martine neboli majstrovské ambície," hovorí 36-ročný obranca pre hokejovysvet.sk.

Svoj prvý titul oslavoval v roku 2012 so Slovanom Bratislava: "Vtedy sa tam zišla výborná partia. Ako kapitán nás viedol Miroslav Šatan, bolo tam ale plno ďalších lídrov ako napríklad Michal Hudec. Slovan akurát prechádzal na nový štadión a ambície boli ako vždy vysoké. Vo finále sme dokázali poraziť Košice," spomínal Ďatelinka. Krátko si zahral za Slovan aj v KHL, aby sa vrátil do Tipsport ligy. Po zastávke v Skalici absolvoval dve sezóny znova v Martine a od roku 2015 je neustále pevnou súčasťou HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

Prečítajte si aj

Beskorowany na ceste do Nemecka?

V každom z doterajších piatich kompletných ročníkov sa s "baranmi" dostal do finále: "V mojej prvej sezóne sme prehrali s Košicami, potom s Nitrou. To sú veci, ktoré si človek pamätá. Potom ale prišli tituly. Vyhrali sme trikrát po sebe a to je niečo, čo sa nestáva hocikedy a každému. Pôsobenie v Banskej Bystrici je z pohľadu kariéry určite najlepšie. Máme tu skvelé zázemie a podmienky, môžeme sa sústrediť len na hokej a nemusíme pozerať na ostatné veci," pochvaľuje si rodák z Topoľčian, kde aj hokejovo vyrastal.

Ivan Ďatelinka je je jediný obranca HC ´05, ktorému sa podarilo streliť hattrick. Bolo to v sezóne 2015/16 v 41. kole doma proti Popradu. Strelil prvý, šiesty a siedmy gól "baranov" v tomto zápase. Kamzíkov vtedy Bystričania porazili vysoko 8:2: "Spomínam si na to veľmi dobre. Bol to taktiež môj jediný hattrick na seniorskej úrovni. Určite na to nikdy nezabudnem. Ak nerátame tituly, tak tento moment patrí k tým úplne najlepším v kariére," tvrdí. Samotné štyri víťazstvá v najvyššej slovenskej súťaži sa však porovnávajú ťažko: "Každý je špecifický. Ku každému viedla iná cesta, všetky sa rodili veľmi ťažko," doplnil.

Číslo 800 znamená veľmi veľa. Pred Ďatelinkom je už iba 21 hráčov: "Aj to je stále dosť," smeje sa: "Je to však pekné číslo, nahrnulo sa mi to. Ja som ale nad tým nerozmýšľal, nepozeral som sa na počty. V podstate som to zistil, až keď mi to povedali ľudia z klubu nejaké dva-tri dni pred zápasom," prezrádza. S touto métou sa však skúsený bek neuspokojí: "Stále nejdem končiť. Neriešim síce, aké by som chcel mať konečné číslo, ale zatiaľ som zdrav a pokiaľ vládzem, tak sa budem snažiť sériu natiahnuť čo najviac," dodal Ivan Ďatelinka v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Keďže jeho osemsté stretnutie vyšlo na vonkajší zápas, tak menší ceremoniál usporiada HC ´05 iClinic Banská Bystrica pre jeho 801. zápasom, ktorý je na programe v piatok doma proti Dukle Trenčín.

800 zápasov Ivana Ďatelinku

  • Góly: 91
  • Asistencie: 141
  • Body: 232
  • Body v presilovke: 78
  • Body v oslabení: 9
  • +/-: +97
  • Trestné minúty: 1162
  • Strely: 1733
  • Počet titulov: 4
  • Zápasy za HC ´05 iClinic Banská Bystrica: 302 (36+47)
  • Zápasy za MHC Martin: 412
  • Zápasy za HK 36 Skalica: 13 (5+3)
  • Zápasy za HC Slovan Bratislava: 67 (7+4)
  • Zápasy za Topoľčany: 6 (1+0)
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články