Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Maier vysvetlil, prečo sa neuskutočnila bitka so Sládkom, v Banskej Bystrici je pripravený bojovať o najvyššie priečky

BANSKÁ BYSTRICA - Na jeseň sa Andrej Šťastný rozhodol využiť ponuku Zvolena a opustil Banskú Bystricu, tentoraz opačným smerom zamieril medzi odvekými rivalmi obranca Patrik Maier.
Zdroj: 34110
Zdieľajte:

23-ročný Bratislavčan sa na Slovensko vrátil pred touto sezónou po dvoch rokoch v Česku. Za Zvolen odohral 38 zápasov, v ktorých strelil tri góly a pridal tri asistencie: "Dohodli sme sa na ukončení spolupráce. Až potom som rokoval s Banskou Bystricou," vysvetľuje pre náš web: "Po ukončení spolupráce so Zvolenom som dal vedieť agentovi, že sme sa takto dohodli. On začal pracovať a na druhý deň mi oznámil, že záujem má Banská Bystrica. Neváhal som a zobral som to," hovorí Maier.

Čakal ho teda presun asi iba o dvadsať kilometrov ďalej: "Je to v podstate rovnaké ako vo Zvolene. Určite si budem zastávať svoju úlohu hrať zodpovedne dozadu, ale aj tvrdo v súbojoch. Taktiež, ak sa bude dať, posnažím sa pomôcť v útoku," tvrdí odchovanec Slovana Bratislava v rozhovore pre hokejovysvet.sk.. Fakt, že prestúpil medzi veľkými rivalmi dosiaľ nepocítil, ale čo nie je môže byť.

Prečítajte si aj

VIDEO HKM Zvolen získal ofenzívnu hviezdu Detvy

"Keď vo vedení Zvolena zistili, že idem do Banskej Bystrice, tak z toho určite neboli nadšení, avšak ja som to extra nevnímal. Bral som to ako hocijaký iný tím," opisuje svoje pocity. Asi prvýkrát môže takýto presun pocítiť budúci utorok, kedy je vo Zvolene na programe derby o Hron: "Na to sa veľmi teším. Bude to super," verí Maier.

Ciele sú podobné ako vo Zvolene, tak aj v Banskej Bystrici: "V každom tíme, v ktorom by som bol, chcem podať čo najlepšie výkony a pomôcť mužstvu ísť čo najvyššie. Momentálne sme prví, a tak to chceme udržať čo najdlhšie."

Pod Urpínom by mal patriť k stáliciam v zostave: "Dúfam, že to bude tak ako sme sa dohodli, a teda že by som sa mal zmestiť do siedmich obrancov. Budem sa snažiť prebojovať vyššie, ale súhlasil som s tým, že by som mal patriť medzi sedem stálych bekov," prezrádza. Zapadnúť do nového prostredia pre neho veľmi náročné nebolo: "Niektorých chalanov som poznal. S Dávidom Šoltésom som sa stretol v zámorí v rovnakej lige, hrávali sme proti sebe. Občas sme sa stretli."

Potom však má na aktuálnych spoluhráčov aj "horšie" spomienky, keďže so Samuelom Mlynarovičom sa v tomto ročníku pobil: "Zhodou náhod sedí v šatni vedľa mňa (smiech). Je to trochu zvláštne, keďže tá bitka bola len nedávno, no obaja to berieme tak, že to je proste hokej. Ja osobne sa nemám problém pobiť sa ani za Banskú Bystricu," odhodlane konštatuje.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Maier je hráčom, ktorý sa nebojí zhodiť rukavice. Nedávno vyzval aj Jozefa Sládka z Trenčína, možno najlepšieho bitkára Tipsport ligy, avšak na pästnú výmenu nakoniec nedošlo: "Ja som tomu veľmi nerozumel. Rozhodcovia to vyriešili tak preto, nakoľko to bol nejaký zápas pre deti. Povedali nám, že deti sa pozerajú, a tak sa nemáme biť. Vôbec som tomu nechápal, ale povedal som si, že teda dobre. Niečo takéto sa mi stalo prvýkrát v kariére. Nerozumel tomu prakticky nikto," prezradil dôvod.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články