Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

ZOH 2022: Ktoré mesto vyhrá?

BRATISLAVA - Predstavitelia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) chcú oznámiť dejisko olympijského kvalifikačného turnaja najneskôr o mesiac. Od 27. do 30. augusta budú domáci reprezentanti bojovať v konkurencii Bieloruska, Rakúska a Poľska o účasť na ZOH v Pekingu 2022.
Zdroj: 33100
Zdieľajte:

Slovensko bude organizátorom kvalifikačnej D-skupiny, v hre sú Košice i Bratislava. "Zatiaľ je to stále v štádiu riešenia, do mesiaca sa chceme definitívne rozhodnúť a myslím si, že to od nás bude požadovať aj Medzinárodná hokejová federácia (IIHF). Dávame si ešte nejaký čas a možno do konca februára by sme to chceli mať rozhodnuté," reagoval prezident SZĽH Miroslav Šatan na oficiálnej stránke hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Výpredaj v Liptovskom Mikuláši: Odišiel brankár, dvaja skúsení obrancovia a bratské duo

Na ZOH postúpi iba víťaz skupiny. "Kvalifikácia nebude jednoduchá, ako Poliaci dokázali prekvapiť Kazachstan, tak hocikto v skupine môže prekvapiť nás. Bude to vyžadovať koncentrovaný výkon a verím, že kvalifikáciu zvládneme. Verím aj v to, že príde čo najviac hráčov, ktorí budú môcť, a spoločne ten cieľ dokážeme splniť," dodal Šatan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články