Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tibor Varga doviedol hattrickom Martin k víťazstvu, v Košiciach sa oslavovalo

Celotýždňové boje o prvé body sezóny dnes vyvrcholili 5. kolom. A veru sa bolo na čo pozerať.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HKM Zvolen - HK Nitra 3:4 (2:3, 1:0, 0:1)

Góly: 3. Piačka, 4. Sikela, 12. M. Novák, 16. H . Ručkay, 17. Chovan, 33. Puliš, 60. Tománek

Hostia sa ujali vedenia už v 3. minúte, keď puk do bránky dorazil Piačka. O minútu už bolo vyrovnané. Na druhej strane bola taká istá situácia pri nitrianskej bránke a Sikela poslal puk za Cibuľov chrbát. V 9. minúte už Nitra opäť viedla, keď Novák švihom prekonal domáceho brankára. Hostia využili prvú presilovku, Tománek videl dobre postaveného Henricha Ručkaya a ten strelil puk do domácej bránky. O 43 sekúnd Chovan znížil na 2:3. V 25. minúte strelil delovku Hraško, brankár Cibuľa však bravúrne zasiahol.V oslabení sa dostali do útoku Brabenec s Podkonickým, ale gól nepadol. V 33. minúte Puliš spoza bránky poslal puk pod vyrážačku Cibuľu a vyrovnal.V poslednej tretine sa hralo častejšie pred nitrianskou bránkou. Domáci mali aj výhodu presilovky, dokonca aj 5:3, ale ani jednu z nich nepremenili. Najväčšiu šancu spálil Jurík, Škvaridlo nastrelil len žrďku súperovej bránky. Štyridsaťosem sekúnd pred koncom stretnutia skóroval po chybe domácej obrany Tománek a zabezpečil hosťom víťazstvo. ,,Videli sme obojstranne vyrovnaný zápas. Dnes sa potvrdilo známe, že kto nevyužije presilovku 5:3 nezaslúži si vyhrať," vyjadril sa na margo hostí tréner Nitry Stavjaňa.

MHC Mountfield Martin - HK Poprad 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)

Góly: 2. Rapáč, 14. Varga, 16. Varga, 19. Varga, 60. Markovič

Zápas sa začal vo svižnom tempe, už v prvých sekundách videli diváci dve gólové šance, po každej na jednej strane. Najskôr sa mohli ujať vedenia domáci, ktorí nastúpili na stretnutie bez 5 zranených hráčov, ale Varga v 23. sekunde po prečíslení trafil iba do hosťujúceho brankára. Odpoveď kamzíkov bola rýchla, v 63. sekunde skóroval zblízka Rapáč.Skóre sa zmenilo až v 14. minúte. Vtedy domácim vyšla pekná kombinačná akcia po osi Galamboš-Markovič-Varga a posledný menovaný hráč nedal Kostúrovi šancu. Fanúšikov zdvihla zo sedadiel aj 16. minúta, keď sa oprášilo hokejové pravidlo nedáš-dostaneš. Najskôr Sýkora po prečíslení nastrelil domácu žrď a vzápätí sa uskutočnil martinský protiútok do rozhodenej obrany hostí s presnou koncovkou Vargu. Strelecky disponovaný Varga bol pri gólovej chuti a 83 sekúnd pred prvým klaksónom poslal v presilovke domácich do dvojgólového vedenia, čím dosiahol čistý hetrik. Druhá 20-minútovka stav skóre vôbec nezmenila. Nádejné šance hostí skončili na perfektnom martinskom gólmanovi - Čechovi, ktorý za svoj chrbát nepustil ani jeden jediný puk. Domáci v záverečnej časti zápasu upravili stav na 4:1. O posledný gól sa postaral Markovič, ktorý mal dovtedy na konce už dve asistencie. Aj napriek vyrovnaným silám oboch mužstiev a enormnej snahe popradských ,,kamzíkov" dnes zostali tri body v Turci.

HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Góly: 11. Kafka, 13. Bartánus, 24. Lapšanský, 46. Černák, 54. Handlovský, 57. Jenčík

V košickej Steel aréne začali obidve družstvá pozorne a zo zabezpečenej obrany podnikali rýchle kontry. Domáci hráči doplatili na vylúčenie Bartánusa, o úvodný gól stretnutia v početnej výhode sa v 11. minúte postaral Kafka.Odpoveď na seba nenechala dlho čakať a práve Bartánus zrovnal o dve minúty neskôr na 1:1, keď pekným blafákom prekonal hosťujúceho brankára. Aktívnejší vstup do druhej tretiny zaznamenali hosťujúci hráči, ich početné strelecké pokusy však zostali nevyužité. Naopak v 24. minúte inkasovali gól z hokejky Lapšanského, ktorý po faule Nicastra premenil nariadené trestné strieľanie.V úvode tretieho dejstva sa ocitol pred bránkou hostí osamotený Kolena, ale bekhendom nedokázal prekonať ležiaceho Wiikmana. Košičania sa dočkali tretieho gólu v presilovej hre, keď sa strelou spomedzi kruhov presadil obranca Černák.Hostí vrátil späť do hry v 54. minúte Handlovský, ktorý v hre štyroch proti štyrom prekonal bekhendom ležiaceho Melicherčíka.V 57. minúte potrestal chybu Banskobystričanov v defenzíve Jenčík a bekhendovým zakončením upravil na 4:2.

HK 36 HANT Skalica - ŠKH 37 Piešťany 1:7 (0:3, 1:3, 0:1)

Góly: 15. Hamrák, 16. Bučka, 18. Klempa, 21. Škadra, 31. Štumpf, 32. Holovič, 38. Rapáč, 44. Srnec

Prvý gól dali hostia, keď z uhla po ľade trafil Hamrák. Rybára z dobrej pozície neprekonal Štumpf. Pravidlo nedáš-dostaneš sa potvrdilo v 17. minúte, keď na 0:2 zvýšil Bučka. Chybu Grundlinga využil Klempa a zvýšil na 0:3. Po tomto góle Lipovského vystriedal v bráne domácich Patrik Romančík. Už v 21. minúte zvýšili v pohode hrajúci hostia na 0:4 a netradičným strelcom bol obranca Škadra, ktorý presne trafil popri Romančíkovom ľavom betóne. Následne hostia nevyužili presilovku pri vylúčení Juríka. Pekný hokejový moment za domácich predviedol individuálne Méry, gól však nedal.Domáci strelili prvý gól v 31. minúte, keď po vyhranom buly presne trafil Štumpf. Hostia však už o minútu zvýšili na 1:5, keď presne trafil Holovič. Hostia využili aj ďalší nedôraz domácej obrany a v 37. minúte na hrozivých 1:6 zvýšil Rapáč. Rozhárane hrajúci domáci inkasovali až 4 góly zo situácie vo vlastnom bránkovisku, čo sa ukazuje pre ich obrannú hru v tomto zápase viac ako veľavravné. Od 41. minúty hrali domácu presilovku pri vylúčení Kutálka, ale vzápätí dostali trest za hráčsku lavicu a hralo sa 4 na 4. Hosťom sa podarilo zvýšiť na 1:7, keď už vo svojej početnej výhode trafil ďalší Exskaličan Srnec. V 48. minúte nepremenil samostatný nájazd domáci Bruno Mráz. Vylúčenie domáceho Popelu od 53. minúty hostia nevyužili a skórovať mohli domáci, ale Jabrocký Školiakovu prihrávku na gól nepremenil. Do konca zápasu sa potom už skóre nezmenilo. Hostia uštedrili domácemu tímu tvrdú lekciu zo streleckej efektivity, ako aj fyzického nasadenia, rýchlosti a hokejovej vyzretosti.

Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly: 10. Šišovský, 12. Radivojevič, 29. Radivojevič, 46. Ďurkech, 53. Kozák

Od úvodného hvizdu rozhodcu sa v Trenčíne hral svižný hokej. Na začiatku 10. minúty sa dostal Šišovský pred Landsmana a zvolil presnú strelu povedľa vyrážačky. O dve minúty už bol rozdiel dvojgólový. V presilovej hre najskôr Novajovského strela švihom skončila na tyči. O chvíľu na to však Radivojevič z voleja trafil odkrytú časť bránky.V 29. minúte Lintnerovi puk preskočil hokejku. Brejkovú situácia ale hostia nezakončili presne. Na opačnej strane Gašparovičovo zakončenie gólman vyrazil pred seba a Radivojevič pohodlne zakončil na 3:0. Šance na pridanie ďalších gólov pokračovali aj naďalej, no pokryli ich pozorní brankári.Žilinčanom svitla nádej na dobrý výsledok v 46. minúte. V presilovej hre sa dostal odrazený puk k Ďurkechovi, ktorý strelou spoza obrancu strelil prvý gól svojho tímu. Tá trvala iba do 52. min, keď aj ďalší gól padol v početnej výhode. Dukla dobre rozohranú presilovú hru využili na strelenie štvrtého gólu, keď Lintnerov nahadzovaný puk tečoval do siete Kozák. V závere sa už zápas iba dohrával a Trenčín si postrážil prvé trojbodové víťazstvo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články