Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Košarišťan všetkých posadil na zadok, Haščák sa smial cez bolesť

POPRAD - Začali víťazstvom a opäť si zahrajú o domáci pohár. Hokejisti Slovenska vo štvrtkovom otváracom dueli Kaufland Cupu po ťažkom boji zdolali Bielorusko 4:3, ale výhra sa nerodila ľahko. Dôležitý gól strelil košický kanonier Marcel Haščák aj s pridanou hodnotou. Brankár Andrej Košarišťan potvrdil skvelú formu z Košíc.
Zdroj: 33997
Zdieľajte:

Oficiálne 1723 divákov hnalo slovenských hokejistov dopredu. Zverenci trénera Craiga Ramsayho dvakrát viedli, ale v druhej tretine nastal zlom a do vedenia sa za krátky čas dostal húževnatý protivník. „Veľmi ťažký zápas. Som však rád za tri body. Ako kolektív sme ti to užili,“ stručne odvetil Marcel Haščák, ostrostrelec Košíc.

Prečítajte si aj

Bol tvorcom hry, z Košíc ho pustili na základe anonymu a dnes je na Úrade práce

Rodený Popradčan sa na domácom ľade uviedol v tom najlepšom svetle. Po jeho tradičnom a nekompromisnom zakončení z bekhendu po hornú žŕdku vykresal nádej pre Slovákov. „Všetci čakali strelu, ale ja som to urobil inak. Aj keď mi puk stál, našťastie som to trafil skvele,“ opísal svoj gól na 3:3 z 51.minúty. Súper musel ísť v závere do absolútneho vabanku, počas ktorého si vytvoril veľký tlak na Andreja Košarišťana.

26-ročný gólman predviedol neskutočný zákrok pár sekúnd pred koncom a zachránil kožu svojím spoluhráčom. „Ukázal niečo neuveriteľné. Všetci sme padli na zadok a pozerali sa, čo sa stane. On to zlikvidoval,“ zložil poklonu klubovému kolegovi. Práve oceliari majú najväčšie zastúpenie na domácom turnaji. Dokopy je ich šesť, no odhliadnuc od Marcinka (dnes Třinec) stretnutie rozhodli východniari.

Prečítajte si aj

Radosť bola predčasná: Mužstvo NHL vymenilo slovenského mladíka za českého brankára

„Nedá sa rozdeľovať, kto zariadil víťazstvo. Zabrali sme ako kolektív, ktorý spoločne vyhráva alebo prehráva. Takisto je len na nás, ako to dopadne v sobotu proti Rusku. Nikto za nás neodvedie kvalitnú prácu,“ apeluje Haščák. Tomu bezprostredne po zápase zdobil pravý priehlavok ľadový obklad. „Čo sa mi stalo? Prvá zblokovaná strela v sezóne,“ so smiechom konštatoval oviazanú nohu.

„Ale teraz vážne. Trafil ma puk a postihnuté miesto chladím. Normálna vec v hokeji. S Ruskom však budem hrať,“ uzavrel Marcel Haščák.

Prečítajte si aj

Do Spišskej Novej Vsi mieria legendy z celého Slovenska

Moment z úplného konca duelu komentoval aj brankár Andrej Košarišťan, ktorý úžasnú formu z ligy preniesol aj do národného dresu. "Bol to ťažký zákrok a som rád, že som pomohol takýmto spôsobom. Puk som vyrazil špičkou betónu alebo korčuľou. Neviem presne," uviedol rodák z Dolného Kubína.

Zákrok v čase 2:26:47

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články