Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bol tvorcom hry, z Košíc ho pustili na základe anonymu a dnes je na Úrade práce

KOŠICE - Je držiteľom dvoch federálnych titulov. Patril medzi najproduktívnejších obrancov. V súčasnej dobe nemá veľmi dôvod na radosť - Peter Slanina.
Zdroj: 33987
Zdieľajte:

Rodák z Banskej Bystrice mal fantastické roky kariéry vo VSŽ Košice. Vyznačoval sa výbornou prihrávkou a na obrancu mal skvelé čísla. „Patril som k tým dominantným, ktorí tvorili hru," povedal pre cas.sk Peter Slanina. Aktívnu činnosť ukončil v roku 1993.

Prečítajte si aj

Radosť bola predčasná: Mužstvo NHL vymenilo slovenského mladíka za českého brankára

Následne ho oslovila práca trénera, a tak viedol Spišskú Novú Ves, Košice, Žilinu či Detvu. A čo robí dnes? Je v evidencii uchádzačov o zamestnanie na Úrade práce. Trvá to už tretí rok. Hokeju sa nevenuje ani ako divák, ba dokonca prezradil: „Nebaví ma to. Asi pred dvoma rokmi som bol na zápase v Steel aréne a po prvej tretine som odišiel, lebo ma hokej neoslovil," pokračoval. Najviac ho ťaží fakt, že je bez roboty a nachádza sa tesne pred dôchodkom.

Prečítajte si aj

Do Spišskej Novej Vsi mieria legendy z celého Slovenska

„Do predčasného dôchodku, ak mi vôbec vyjde, by som mohol ísť až o 10 mesiacov. Žijem z úspor a skromne. Dnes je zvláštna doba, z Košíc som bol ako tréner vyhodený na základe anonymného listu a má to súdnu dohru s klubom," doplnil Peter Slanina, pre čas.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: cas.sk

Diskusia

Podobné články