Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

DK SZĽH začala disciplinárne konanie voči trom klubom Tipsport ligy, dôvodom je správanie fanúšikov

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia SZĽH začala disciplinárne konania voči HC ´05 iClinic Banská Bystrica, HC 07 WPC Koliba Detva a HK Nitra za správanie fanúšikov.
Zdroj: 33840
Zdieľajte:

"DK SZĽH na základe správy delegáta začína disciplinárne konanie pre podozrenie zo spáchania disciplinárneho previnenia, nešportové správanie sa divákov," píše sa v každom z troch vyhlásení SZĽH. Detva je riešená za duel proti Popradu (21.01.2020), Banská Bystrica za zápas s Košicami (26.01.2020) a Nitra zase za stretnutie proti Trenčínu (24.01.2020).

DK SZĽH už nedávno uložila prvé tresty za nešportové správanie fanúšikov. Pokutu po 300 eur dostali HK Poprad, Dukla Trenčín, HKM Zvolen, HC Košice aj HK Nitra. Zároveň padlo varovanie, že ak sa to zopakuje, tresty budú vyššie.

Prečítajte si aj

VIDEO Najlepším hráčom mesiaca v Tipsport lige je hviezda HKM Zvolen

Na základe Disciplinárneho poriadku SZĽH by mali hroziť finančné pokuty. Ten sa delí na tri odseky. V prvom hrozí pokuta vo výške 500€, ak sa skandovali alebo vyobrazovali nadávky. V ďalšom prípade môže byť udelená pokuta vo výške 1500€. Najhoršia je posledná možnosť.

„Za nešportové správanie sa divákov sa považuje grafické vyobrazenie alebo hromadné skandovanie národnostnej, rasovej alebo náboženskej urážky a hádzanie nebezpečných predmetov na ľad a do priestorov hráčskych lavíc a trestnej lavice, po odchádzajúcich družstvách a rozhodcoch (napr. sklenené fľaše, kovové predmety, petardy) alebo keď bolo potrebné prerušiť hru za účelom odstránenia predmetov a očistenia ľadovej plochy.“

Ak sa diváci dopustia takéhoto priestupku, hrozí klubu pokuta do výšky 3000€. Ak sa to bude opakovať, je v hre zavretie štadióna na päť stretnutí a pokuta sa zdvojnásobí. V tomto prípade Košiciam ani Nitre takáto možnosť by nemala hroziť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články