Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zaškatuľkovaný bojovník Kriška chce titul: V stredu večer hral za Mikuláš, vo štvrtok ráno sa hlásil v Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA - Pod Urpínom potrebovali vystužiť káder smerom do play-off, a tak siahli po skúsenostiach. Doterajší kapitán Liptovského Mikuláša Martin Kriška prichádza z posledného družstva Tipsport ligy bojovať o titul. V Banskej Bystrici by mal ostať do konca tohto ročníka.
Zdroj: 29249
Zdieľajte:

Ako sa zrodil váš prestup?

"Bolo to veľmi rýchlo. V pondelok ma kontaktoval pán Koval. Niečo sme sa porozprávali. On bol s vedením Liptovského Mikuláša v kontakte už asi dlhšie. V stredu som ešte hral zápas v Nových Zámkoch. Po ňom mi prišla správa, že vo štvrtok sa mám o deviatej ráno hlásiť v Banskej Bystrici, tak som prišiel."

Prekvapilo vás to?

"Samozrejme, pretože z posledného mužstva som šiel do tímu úradujúceho majstra. Zobral som to ale pozitívne. Verím, že budem nápomocný."

Prečítajte si aj

Náraz Bubelu bol možno najhorší, aký som kedy videl, hovorí Ceman, ktorý pochválil Ihnačáka

V lete ste hovorili, že v Liptovského Mikuláša odchádzať nechcete, ale takáto ponuka sa asi nedala odmietnuť...

"Hovoril som to. Nie som už najmladší a kariéra sa mi chýli ku koncu. Som preto šťastný, že mi Banská Bystrica dala takúto ponuku ku koncu kariéry hrať o titul. Budem robiť všetko pre to, aby som ho získal."

Aké boli zápasy proti Banskej Bystrici?

"Vždy boli náročné, ale my v Mikuláši sme mali ťažké zápasy proti každému súperovi. Každopádne, prišiel som do prostredia, v ktorom poznám chalanov. Partia vyzerá byť super. Hrával som s Marekom Bartánusom alebo Michalom Kabáčom, trochu mi na prvom tréningu pomohol. Trochu som unavený, ale oddýchnem si a bude to v poriadku."

Hneď po tréningu ste bežali vybavovať veci?

"Presne tak. Išiel som za pánom Kovalom. Dohodnúť sa kde budem bývať a podobne. Vo štvrtok ráno pred tréningom som sa hlásil trénerovi. Niečo mi povedal, čo odo mňa čaká. Je mi jasné, že to bude hlavne smerom dozadu, oslabenia a podobne. Som zaskatuľkovaný ako bojovník. Idem do každého puku. Každý má svoju úlohu, čiže ja dúfam, že pomôžem touto mojou. Chcel by som ale pomôcť aj v útoku."

Cieľom bude teda titul?

"Som tu ešte krátko na takéto prehlásenia. V lige je veľa silných tímov ako Zvolen, Košice či Slovan. Hráme však preto, aby sme vyhrali titul. Každé mužstvo chce vyhrať posledný zápas sezóny."

Prečítajte si aj

Southorn dostal kvôli chybe trest na jeden zápas, rozhodca Stano sa vyjadril k situácii
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články