Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žiak sa pri debute v Tipsport lige cítil dobre, poďakoval spoluhráčom aj trénerom

BANSKÁ BYSTRICA - Pred touto sezónou prišiel do majstrovského tímu zbierať skúsenosti zo seniorského hokeja, ale ešte v lete sa zranil. Mladý obranca Adam Žiak nedohral posledný prípravný zápas HC ´05 iClinic Banská Bystrica proti poľskému Osvienčimu.
Zdroj: 33787
Zdieľajte:

Na svoj súťažný debut tak čakal až do januára. 17.01.2020 nastúpil v Michalovciach. V následnom zápase proti Slovanu strelil gól, nakoniec sa jeho zásah zmenil na asistenciu: "Prvé dve minúty som myslel, že som ho dal ja, ale potom to zmenilo, nakoľko tam bol teč. Každopádne, bol to gól nášho tímu a to je podstatné," hovoril Žiak pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Keď bol vylúčený Dalhuisen, Poprad strieľal góly v oslabení: Na Slovane rozhodla najnovšia posila

V úvodných stretnutiach sa cítil dobre: "Čakal som, že to bude horšie. Bolo to celkom fajn. Vystihol som rovno taký moment, kedy sme mali zo štyroch zápasov tri vrchné tímy, takže to boli ťažké stretnutia. Spoluhráči mi ale pomohli dostať sa naspäť do tempa, tréner mi dal šancu aj v presilovke, čo si vážim. Už len nabrať skúsenosť a sebavedomie na puku. Potom to bude dobre," želá si bývalý hráč TUTO Hockey a odchovanec Spišskej Novej Vsi.

Žiak je späť na ľade veľmi rád, posledné mesiace boli náročné: "Hlavne prvý mesiac bol ťažký, nakoľko to zranenie prišlo tesne pred štartom sezóny a príprava sa vyvíjala podľa predstáv. Zamrzelo ma to. Nič sa nedalo robiť," opisoval. Každopádne, teší sa na najbližšie dôležité mesiace: "Hlavne chcem myslieť pozitívne, čo je dôležité v prvých dňoch po zranení a pokúsim sa pomôcť tímu najlepšie ako viem," dodal mladý obranca v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články