Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Petrovický: Bol som presvedčený, že na to mám

BRATISLAVA - Majster sveta z roku 2002 a tréner Róbert Petrovický si v tejto sezóne vyskúšal pozíciu hlavného kouča pri SR 20 na MS v Česku, ktoré dopadli pre slovenský výber katastrofálne.
Zdroj: 33297
Zdieľajte:

Petrovický sa po skončení aktívnej činnosti vydal na dráhu trénera. Začínal v Dukle Trenčín, potom išiel do KHL k Slovanistom a pracoval aj s Craigom Ramsaym. Po domácom svetovom šampionáte ho presunuli na post hlavného trénera mladíkov. „Táto situácia nastala po rozhovoroch s Miroslavom Šatanom. Bol presvedčený o tom, že na to mám a môžem do toho ísť. Nebolo to jednoduché, ale posledný mesiac pred MS to bola skvelá skúsenosť,” uviedol pre web SZĽH 46-ročný bývalý hokejista. Pred aktuálnou sezónou padla myšlienka rozpustiť projekt SR 20 v Tipsport lige, čo niektorí označovali za chybu a aj sám Petrovický po MS avizoval, žeby ho uvítal späť.

Prečítajte si aj

Zo Slovenska odišiel kvôli zdravotným problémom: Americký útočník bude hrať ECHL

„Nikdy som však nepovedal, aby sme sa vrátili k tomuto projektu. Presunuli sme to na ‚osemnástku’, čo je skvelé. S Miroslavom Šatanom sme sa rozprávali, ako nájsť spôsob, aby chalani strávili viac času pokope, čo naozaj potrebujú,” tvrdil pre hockeyslovakia.sk. Umiestnením slovenskí mladíci neprekvapili (8. miesto), no veľkú diskusiu vyvolal herný prejav kolektívu. Nakoniec aj konečné skóre 9:28 hovorí jasnou rečou.

Prečítajte si aj

Z Liptovského Mikuláša do Fínska

„Kreativita už pre nás začína byť trocha otázne slovo. Za našich čias nám veľa dala ulica. Už tam sme sa dostali do konkurencie, pretože, keď si meškal kvôli domácim úlohám už len päť minút, musel si čakať v rade, kedy sa dostaneš na ihrisko. Keď si naň prišiel, nemohol si to pustiť ani bohovi. V súčasnosti majú chalani obrovský záujem sa tie veci učiť, ale na to treba čas a hrať ťažké zápasy,” uzavrel Róbert Petrovický.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články