Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Záujem, rokovania a sponzori, "vyliečený havran" sa pripravuje

PIEŠŤANY - Budúca sezóna na Slovensku prinavráti do diania jeden klub. Klub, ktorý mal svojich sympatizantov a štyri roky bol členom elitného zoskupenia.
Zdroj: 30470
Zdieľajte:

Piešťanskí Havrani "odleteli" zo zimného štadióna v kúpeľnom meste v roku 2016. Nasledoval predaj extraligovej licencie, o ktorú sa prihlásil Liptovský Mikuláš. V EASTON aréne však ostal hokejový život naďalej. Svoju každodennú prácu v nej odvádzali mládežnícke kategórie, ale aj SR 18, ktorá si tam rozložila svoj stan. "Barlolámačom" ale chýba po dlhšej odmlke seniorský hokej. To sa zmení o pár mesiacov.

Prečítajte si aj

Druhá alebo tretia najvyššia súťaž? Niekdajší zástupca Tipsport ligy mieri späť na hokejovú mapu

"Pripravujeme veci a urobím maximum, aby sme naskočili do hry. Teraz prebiehajú prvé rokovania s hráčmi a sponzormi. Mám eminentný záujem na tom, aby seniori v Piešťanoch začali fungovať," uviedol pre hokejovysvet.sk prezident klubu Jaroslav Lušňák. Bývalý tipsportligista už dávnejšie plánoval návrat na scénu. Vtedy sa však vyskytli otázniky ohľadom Zákona o športe, čo považoval prvý muž piešťanského klubu za likvidačné. V prípade Piešťan sa uplatnilo príslovie "na dobre sa oplatí čakať". "Začneme amatérskymi zmluvami. Zákon o športe má v týchto veciach veľmi nelimituje. Lenže celý tento zákon vnímam ako ťažkú tému. Pokiaľ sa nenájde nejaké politické chcenie, aby sa niečo zmenilo v prospech športu, športovcov a klubov, tak to bude o ničom. Jednoducho to nemá pána. Každý si tam presadzuje, čo chce. Nie je to ideálne pre šport," vyjadril sa k Zákonu o športe otec nitrianskeho útočníka Patrika.

Prečítajte si aj

Rysuje sa Slovensku druhá legionárska posila?

Všetko stojí a padá na financiách. Vytvorí sa v klube prostredie, ktoré bude za pomoci sponzorov silné a stabilné? "Kto môže dnes povedať, že má dlhodobého sponzora? Podpíšete s niekým zmluvu, ten povie, bohužiaľ, nejdú obchody a nemôžem dávať peniaze. Tvrdiť, že budú silní sponzori, je veľmi silné. Z týchto vecí som už dosť vyliečený. Uvidíme, čo to prinesie," doplnil Jaroslav Lušňák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články