Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad doterajších januárových prestupov v Tipsport lige

BRATISLAVA - Už tradične sa ku koncu prestupového obdobia (15.2.) kluby snažia svoje tímy pred play-off ešte čo najlepšie posilniť.
Zdroj: 32628
Zdieľajte:

V januári sa udialo niekoľko zaujímavých zmien. Všetko "naštartoval" príchod trojice legionárov do Slovana Bratislava. Brett Carson Martin St. Pierre a Joe Basaraba dorazili vlastne ešte koncom minulého kalendárneho roku, ale debutovali až v roku 2020.

Fínsky útočník Aki Juusela po odchode z tímu nováčika Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce posilnil maďarský Ferencvárosi TC v Erste lige. V najvyššej slovenskej súťaži začal pôsobiť prvý rodený taliansky hráč. MAC Budapešť posilnil reprezentant tímu z južnej Európy - Andreas Bernard, ktorý posledných desať rokov strávil vo Fínsku. Naposledy bol súčasťou IFK Helsinki.

Prečítajte si aj

All-Stars víkend Tipsport ligy má niekoľko zaujímavých noviniek: Zmena trénerov aj ďalší majster sveta

HC Košice získali na skúšku Žigu Pavlina, skúsený slovinský reprezentant nedávno podpísal kontrakt do konca sezóny. Český útočník Tomáš Urban si po odchode z HC Nové Zámky našiel nový klub. Hrávať bude za poľské mužstvo Cracovia Krakov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš získal do svojho kádra ruského útočníka Alexandra Nikulina, ktorý si zahral za Phoenix a Ottawu aj v NHL. Väčšinu kariéry strávil v KHL, kde nastupoval aj za CSKA či Dynamo Moskva. S Ruskom získal na MSJ striebro.

Nórsky útočník Jorgen Karterud od 7. januára nie je hráčom HK Poprad. Vedenie klubu sa s ním dohodlo na ukončení spolupráce. HK Dukla Ingema Michalovce a HK Poprad sa dohodli na vzájomnej výmene hráčov. Pod Tatry putuje Mike Dalhuisen a obranu líšok posilní Ján Ťavoda. Zároveň do HC ´05 iClinic Banská Bystrica prišiel Brian Ihnacak.

Po príchode Holanďana Mikea Dalhuisena do Popradu dorazil aj americký obranca Adam Larkin. V Poprade bude hráva s číslom 27. Slovan zareagoval na maródku v obrane príchodom Jiřího Kučného, ktorý v minulej sezóne pôsobil v Žiline. Pôvodne chceli "belasí" priviesť slovenského beka, čo sa im nepodarilo.

Prečítajte si aj

MetaKeywords: Slovensko šport hokej KHL prvé kolo 1. kolo štvrťfinále Západná konferencia KHL Slovan CSKA Moskva BAX.VIDEO Dohrá slovinská hviezda sezónu na severe Európy?

Poprad pokračoval v posilňovaní, prišiel aj útočník Jimmy Lodge a HKM Zvolen zase na skúšku zobral obrancu Logana Stephensona. Tréner Detvy Josef Turek oznámil, že o jeho hráčov sa zaujímajú iné kluby Tipsport ligy. Michalovce po odchode Dalhusiena mali ešte jedno voľné miesto pre legionára, a tak angažovali Mikku Pukku.

Majstrovská Banská Bystrica vystužila brankársky post Marcelom Melicherčíkom, do konca prestupového obdobia odišiel na hosťovanie do Levíc mladý Matej Gajan. Mladý obranca Oliver Fatul opustil HKM Zvolen a do konca sezóny 2019/20 bude hosťovať v juniorskom tíme fínskeho klubu Tappara Tampere.

Po dohode HK Dukla Trenčín a HC Košice sa útočník Juraj Bezúch stal definitívne hráčom "vojakov." V Dukle bol pôvodne na hosťovaní do konca januára. Jakub Sukeľ sa stal hráčom HC Košice. Do MHK 32 Liptovský Mikuláš si to v rámci výmeny namierila dvojica Christián Michalčin a Filip Vrábeľ.

Dukla Trenčín a HK Poprad si vymenili útočníkov. Pod Tatry sa sťahuje Adam Lapšanský, opačným smerom zamieril Lukáš Paukovček. Do Tipsport ligy mohol prísť aj skúsený kanadský obranca Sebastian Piché, nakoniec zamieril do SHL a stal sa súčasťou Bratislavy Capitals.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články