Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Vybojoval pre Slovensko bronz, v roku 2008 mu išlo o život: Kam sa vytratil Richard Zedník?

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalý slovenský útočník Richard Zedník získal s národným tímom bronz na MS 2003 v Helsinkách.
Zdroj: 31455
Zdieľajte:

Zedník sa prvýkrát objavil v NHL v sezóne 1996/97, keď hrával za Washington Capitals. Kariéru ukončil v roku 2011 na domácich MS v Bratislave. Po tragickom úmrtí dlhoročného kamaráta a spoluhráča Pavla Demitru sa vyjadril, že nenašiel motiváciu v pokračovaní aktívnej činnosti. Následne sa vydal na trénerskú cestu. V roku 2017 získal s rodnou Banskou Bystricou titul. Po ňom sa z diania vytratil. Čomu sa venuje v súčasnosti?

Prečítajte si aj

VIDEO Bezúch späť do Košíc? Draisaitl dáva od toho ruky preč

„Hlavne svojej rodine, ktorá je na prvom mieste a dostala prednosť pred hokejom. Predtým som bol tri roky v pozícii asistenta trénera v Banskej Bystrici a nemal som vôbec voľný čas. Mám dve malé deti, takže chcem vidieť ako rastú, pretože teraz sú v tom najkrajšom období," tvrdí Zedník v jednom z rozhovorov. Trénovanie na klubovej úrovni už pozná. Nevylučuje, že sa ešte k svojej bývalej práci vráti, no chcel by okúsiť čosi iné. „To sa uvidí neskôr, a hlavne, o akú prácu by išlo. Skôr by som zobral niečo na reprezentačnej úrovni ako na klubovej. Ja už nechcem robiť každý víkend, pretože to ste úplne odstrihnutý od rodiny. Teraz však nad tým ani neuvažujem, je to hudba budúcnosti," doplnil Zedník, ktorý 6. januára oslávil 44. narodeniny.

Prečítajte si aj

VIDEO Upozornenie DK SZĽH "pokrstené": Piatim klubom Tipsport ligy hrozia sankcie

Odchovanec Banskej Bystrice v priebehu kariéry zažil hrôzostrašný moment. V roku 2008, keď pôsobil vo Floride Panthers, mu neúmyselne spoluhráč Olli Jokinen zasiahol krk korčuľou a prezeral krčnú tepnu. Slovenský útočník nestratil duchaprítomnosť, čo mu zachránilo život a urýchlene sa dostal do rúk lekárov.

ANKETA: Privítali by ste Richarda Zedníka pri reprezentácii?

  • Áno, môže odovzdávať svoje skúsenosti.

    94%

  • Nie, veľa toho ako hráč nedokázal.

    6%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sportdnes.sk

Diskusia

Podobné články