Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kytnárovské góly umlčali Zvolen, Slovan ťažil zo šancí súpera

ZVOLEN - Kto by bol býval očakával, že Milan Kytnár strelí v nedeľu 12. januára hattrick. Nielen preto, že skúsený center Slovana cestoval na zápas do Zvolena, kde v minulosti nosil aj kapitánske céčko, ale hlavne kvôli tomu, že v tejto sezóne dosť zápasov premaródil a v doterajšom priebehu ročníka sa trafil dovtedy len trikrát.
Zdroj: 33483
Zdieľajte:

Pod Pustým hradom sa však všetky tieto logické fakty otočili na hlavu a 30-ročný stredný útočník strelil svoj prvý hattrick od 23.03.2018, kedy práve ako hráč HKM Zvolen pomohol v play-off k štvrťfinálovej výhre proti MsHK Žilina 4:1. Vďaka asistencii bol pri všetkých zásahoch svojho tímu. "Bryndziari" o postupe do semifinále rozhodli v šiestom dueli o dva dni neskôr, v sérii s Duklou Trenčín ale nakoniec vypadli.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Samotný Kytnár si naozaj na tento hattrick spomenúť nevedel, museli mu ho pripomenúť novinári. Tak ďaleko už ale spomínať nechcel, sústredil sa na tri slovanistické body zo zvolenského ľadu: "Tento hattrick chutí výborne. Nie je dôležité, že som ho dal do siete bývalého klubu, ale to, že sme vyhrali, pretože to bol náročný zápas. Zvolen na nás vytváral tlak, nastúpil vo vysokom tempe. Miestami sme s tým mali problém, ale vždy sme sa z toho dostali a dali sme góly my, čo nám jednoznačne pomohlo," hodnotil zápas.

Skóre síce otváral Ben Betker. Aj keď Milan Kytnár vyrovnal, tak Bruno Mráz určil prvoprestávkový výsledok na 2:1 pre Zvolen. V druhom dejstve vyrovnal práve Kytnár a v poslednej tretine prišli okrem dovŕšenia hattricku dva zásahy Tomáša Ziga: "My sme boli silní v našom predbránkovom priestore. Aj keď tie strely prišli, k dorážkam sme hráčov Zvolena nepúšťali. Taktiež sme zase boli silní my v ich predbránkovom priestore. Dostávali sme sa k odrazeným pukom a z toho sme ťažili. Strašne veľa pukov ostávalo pred brankárom a my sa k nim dostávali. Z toho pramenili aj moje góly," uvedomuje si.

Prečítajte si aj

V Česku sa diali neskutočné veci: Hviezdili Slováci, padali debakle a Kladno strelilo Sparte až osem gólov!

Práve dorážka brankárom vyrazeného puku z povedľa bránkoviska do siete sa na slovenských klziskách už niekoľko rokov eviduje ako klasický gól Milana Kytnára, čo sa potvrdilo aj v druhú nedeľu tohto roku: "Dva boli "kytnárovské", jeden taký jednoduchší," smial sa rodák z Topoľčian, ktorý má na konte jeden štart v drese Edmontonu Oilers v NHL.

Zdá sa, že jeho tri góly môžu byť parádnym odrazovým mostíkom do záverečných mesiacov ročníka, kde už nechce chýbať: "Mal som ťažký úvod sezóny. Musel som sa dostať cez zranenia, ale už sa pomaly do toho dostávam. Blíži sa nadstavba a play-off. Chcem byť na to pripravený," dodal spokojný Milan Kytnár. Slovan Bratislava vďaka výhre ostáva v tabuľke Tisport ligy na treťom mieste. Košice aj Banskú Bystricu má na dosah.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články